Hulpgoederen voor Roemenië

AALTEN - Vrijdag 10 januari werd een grote truck van 100 m3 werd vol geladen met tweedehands goederen, ingezameld door de Stichting Roemenië Aalten-Salaj en is naar Roemenië vertrokken. Dit keer waren de goederen niet alleen bestemd voor het ouderenzorgproject van dominee Roberto uit Jibou, maar ook voor de school van father Claudiu in Zalau.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, maar vooral ook dankzij de hulp van medewerkers van transportbedrijf OVT uit Winterswijk met hun heftruck kon de klus in één avond geklaard worden. Geladen zijn onder andere schoolmeubelen, ziekenhuisbedden, huisraad, schoonmaakmiddelen en veel kleding, opgehaald bij particulieren, maar ook gekregen van Dorcas. Al deze spullen komen in Roemenië goed van pas. Transportbedrijf OVT heeft de truck beschikbaar gesteld voor dit transport en medewerker Rene Nagel rijdt belangeloos daarmee naar Roemenië. Het schoolmeubilair is bestemd voor een school in Zalau, waar het huidige meubilair hard aan vervanging toe is. De overige goederen gaan naar Jibou, waar dominee Roberto ze verkoopt vanuit zijn tweedehands winkel om met de opbrengst zorg aan behoeftige ouderen te financieren. De ziekenhuisbedden zijn voor een ziekenhuis in Crasna.
De opslagruimte van de stichting is ook na dit transport nog lang niet leeg. Bovendien worden er steeds nog goederen ingezameld. Op 24 januari is daarom al weer een volgend transport gepland.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden