Eric Knipscheer en Gert Eeltink, verliezend finalisten. Foto: Frank Vinkenvleugel
Eric Knipscheer en Gert Eeltink, verliezend finalisten. Foto: Frank Vinkenvleugel (Foto: )

Succesvol dynamictennistoernooi

DINXPERLO - Het 22ste Nieuwjaarstoernooi Dynamictennis, dat zondag plaatsvond in de Eurohal, is succesvol verlopen. Dit toernooi werd alweer voor de vijfde keer georganiseerd door de dynamictennisafdeling van DIOS uit Dinxperlo en SSS Irene uit Lintelo.

Het is een ranking toernooi waarbij punten gehaald kunnen worden voor de ranking lijst (sterktelijst) van de Dynamictennisbond. Daarom kwamen dan ook alle toppers van de sport naar Dinxperlo, onder andere uit Venlo, Eindhoven, Rosmalen, Horst, Langenboom, Veenendaal, Apeldoorn maar ook uit Lichtenvoorde, Doetinchem, Winterswijk. Ook leden van DIOS en SSS Irene deden mee. Voor dit toernooi hadden zich totaal 83 deelnemers opgegeven, 69 voor het enkelspel, en 40 teams voor het dubbelspel, dit op verschillende niveaus. Ook deden er jeugdspelers mee, zij hadden hun eigen toernooi tussen de senioren.
De wedstrijden begonnen om 9:30 uur en de laatste finales waren omstreeks 17:00 uur afgelopen. Het was een toernooi op hoog niveau met verrassende uitslagen.
A klasse enkel: 1. Tom Maassen, Horst; 2. Paul Sommers, Langenboom. A klasse dubbel: 1. Roland Halekor/Gert-Jan Enzlin, Veenendaal; 2. Gert Eeltink/Eric Knipscheer, Lintelo en Dinxperlo. B klasse enkel: 1. Sander Spijkers, Lichtenvoorde; 2. Han Gozefoort , Rosmalen. B klasse dubbel: 1. Christelle van Hal-Zola/Maks Gabdullin, Apeldoorn; 2. Ali Alwan/Koen Kerren, Venlo. C klasse enkel: 1. Frank Harbers, Lichtenvoorde; 2. Ronnie Eekelder, Lichtenvoorde. C klasse dubbel: 1. Ashot Mikhitarjan/Jeroen Sanders, Venlo; 2. Rob van Heun/Frank Harbers, Lichtenvoorde. D klasse enkel: 1. Sjaak Vestjens, Maasgouw; 2. Jan Boelhouwer, Venlo. D klasse dubbel: 1. Tonnie Hartman/Theo Tankink, Lichtenvoorde; 2. Jan Boelhouwer/Sandra Reijnders, Venlo. Jeugd enkel: 1. Morris Oriëns, Lichtenvoorde; 2. Nils van der Linden, Langenboom. Jeugd dubbel: 1. Luca Schuirink/Morris Oriëns, Lichtenvoorde; 2. Guus Hendriks/Nils van der Linden, Langenboom.

Dynamictennis is een aantrekkelijke racketsport voor jong en oud, voor dames en heren, die de elementen van tennis, tafeltennis en badminton combineert in een dynamische sport. Wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen. Door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering. Deze sport is een uitdaging door de combinatie van techniek en tactiek die ze vraagt. Dynamictennis is geen 'powergame'; mannen en vrouwen kunnen er even sterk in zijn. Wie eenmaal door dynamictennis wordt gegrepen, kan er jarenlang plezier van hebben; dit ook nog op latere leeftijd. Het is een sport die groeiend is en wordt in Dinxperlo bij DIOS beoefend, maar ook bij SSS Irene in Lintelo, DTA in Aalten en Prinses Margriet in Bredevoort.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden