Eric (links), Wilma en René in de winkel. Foto: Kristel te Bokkel
Eric (links), Wilma en René in de winkel. Foto: Kristel te Bokkel

Eric's Groente en Fruit wordt Wilma's Groente en Fruit

Algemeen

AALTEN – Na 22 jaar verandert Eric's groente en fruit van eigenaar. Vanaf het nieuwe jaar zal de groenten- en fruitzaak de naam Wilma's Groente en Fruit dragen. René en Wilma Rusink nemen het stokje over van Eric en openen op 3 januari de deuren.

Door Kristel te Bokkel

De groenteman aan de Dijkstraat levert al jaren lang verse groenten en fruit. Die worden niet alleen verkocht in de winkel, maar ook geleverd aan de horeca en zorginstellingen. Ook levert de groenteman werkfruit. Sinds Wilma en René Rusink in Aalten wonen kopen zij de verse producten bij Eric's Groente & Fruit. René vertelt: "We wonen hier sinds 1994 en we komen er eigenlijk al die tijd al. Sinds een jaar of drie werkt Wilma er." Er bleek nog geen opvolger te zijn voor de winkel. Rusink vervolgt zijn verhaal: "We hebben Eric gevraagd of wij het van hem zouden mogen overnemen en nu zitten we hier."

Na een tijd van voorbereidingen treffen is het moment daar. 28 december is de laatste dag dat Eric als groenteman in Aalten aan het werk gaat. 3 januari zal Wilma's Groente en Fruit haar deuren openen. In de paar dagen daartussen worden de laatste voorbereidingen getroffen. Er zullen wat aanpassingen gedaan worden, maar niet teveel. "Ik hoop dat de mensen het vertrouwde gevoel van de groenteman blijven houden. We willen het alleen een iets moderner jasje geven." aldus Rusink. De openingstijden worden niet aangepast.

Rusink is dankbaar dat hij de winkel samen met zijn vrouw mag overnemen: "Het is mooi dat Eric ons dit gunt. En we zijn blij dat er een groente- en fruitwinkel blijft bestaan in Aalten. Ik heb mijn eigen bedrijf in bouwactiviteiten en dakbedekking, maar dat is fysiek zwaar werk. Ik heb bij mijn vader gezien hoe zwaar het is om het tot het pensioen vol te houden. Het wordt tijd voor fysiek minder zwaar werk. Alleen de dakbedekkingen zullen doorgaan."

Eric is blij met de opvolgers en wenst ze succes: "Ik wil René en Wilma succes wensen. Het is fijn dat er nu iemand is die het over gaat nemen. Dat is ook wat ik hoor van de klanten, zij zijn blij dat er een winkel blijft waar ze verse groenten en fruit kunnen kopen. Ik wil alle klanten dan ook bedanken voor hun trouwe bezoeken aan de winkel en hoop dat ze naar de winkel blijven komen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant