Bredevoort begint slecht maar wint wel van Haarlo

Algemeen

BREDEVOORT - Zondag stond voor Bredevoort de thuiswedstrijd tegen Haarlo op het programma. Kijkend naar de ranglijst was Bredevoort verplicht de drie punten thuis te houden, Haarlo stond namelijk een stuk lager gepositioneerd dan Bredevoort zelf. Deze wedstrijd was tevens de laatste voor de winterstop, een overwinning zou betekenen dat Bredevoort met een goed gevoel deze winterstop in kon gaan. Na een zwak begin lukte die opzet: de uitslag van de wedstrijd was 2-1 in het voordeel van Bredevoort.

Waar Bredevoort vorige week de eerste helft erg sterk speelde, was dat deze wedstrijd totaal niet het geval. Bredevoort was slordig en overal een stap te laat, Haarlo daarentegen was scherp en fel en maakte gebruik van de onoplettendheid van het thuisteam. Haarlo mag het zichzelf echter wel aanrekenen dat ze zo weinig met dit overwicht deden. Het uitspelende team kreeg namelijk enkele enorme kansen maar ging hier slecht mee om. Het was Bredevoort dat, tegen de verhouding in, op voorsprong kwam. Rik Tankink werd met een voorzet bereikt en knikte de bal op doel. Haarlo had deze wedstrijd één van de veldspelers op doel staan door het uitvallen van de keeper. Ondanks dat deze veldspeler een puike partij keepte, zag het er bij deze bal niet sterk uit. Heel lang kon Bredevoort echter niet genieten van de voorsprong, niet veel later gaf de scheids een penalty aan Haarlo nadat een middenvelder omver werd gelopen. Deze penalty werd beheerst binnengeschoten en met een 1-1 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Het was aan Haarlo te danken dat Bredevoort nog in de wedstrijd zat en met een goed gevoel kwamen de heren in het blauw uit de kleedkamer. Het spelbeeld was in de tweede helft dan ook vrijwel omgekeerd, Haarlo was slordig en Bredevoort was sterker. Het duurde niet lang voordat Bredevoort dit overwicht in een voorsprong omzette. Pim Schreurs wist met een mooie boogbal Rutger Hoefman te vinden, Rutger nam de bal goed aan en schoot diagonaal strak binnen. De rest van de tweede helft stond vooral in het teken van gemiste kansen. Bredevoort kreeg een aantal opgelegde kansen maar wist ze, net als Haarlo in de eerste helft, niet af te maken. Haarlo kreeg ook nog wat kansjes, waaronder een indirecte vrije trap in het zestienmetergebied, maar wist in de tweede helft niet tot scoren te komen. Met een 2-1 eindstand floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.
Al met al een bijzonder potje, Bredevoort was de eerste helft echt vreselijk slecht maar sloot de wedstrijd toch winnend af. Uiteindelijk draait het om de punten en het is ook wel eens lekker om slechte wedstrijden te winnen. Bredevoort zal nog één keer trainen en heeft dan winterstop.