Een spelmoment van de wedstrijd op de Bult. Foto: PR

AD '69 druipt met de staart tussen de benen af van de Bult

Algemeen

AALTEN - Makkelijke wedstrijden heeft AD'69 nog nooit gespeeld tegen KSV op de Bult. Op de één of andere manier rust er een vloek op de potjes op de Bult. En ook deze zondag kwam AD'69 niet in zijn spel. De wedstrijd ging met 3-2 verloren.

De eerste inspanning van AD'69 verliep nog hoopvol toen in minuut 6 Djayen Badoe met een solo richting de 16 van KSV trok, een mooie voorzet op Jens Bent zou volgen maar Bent schoot over waardoor het voorlopig 0-0 zou blijven. Dat 'voorlopig' een relatief begrip is bleek wel toen amper 30 seconden na de kans voor AD'69 opeens Michiel Ebbers, terwijl er niets aan de hand was, de bal van randje 16 blind richting keeper Erik Heuvel schoot. Heuvel was in geen velden of wegen te vinden waar de bal naartoe geschoten werd. Hij stond, terecht, naast zijn doel en de bal werd in de verste hoek geschoten. AD'69 moest alweer vroeg in de wedstrijd harkend op zoek naar de gelijkmaker terwijl de wind strak over het hoofdveld trok. AD'69 had moeite om de bal naar de medespelers te krijgen, de eerste twee à drie balcontacten hield AD'69 nog wel in eigen bezit maar al snel daarna werd de bal ingeleverd bij KSV. Hetzelfde gebeurde ook bij de tegenstander waardoor het publiek, dat op één hand te tellen was, getrakteerd werd op een pot bar slecht voetbal. Maar KSV was dat een zorgzolang zij maar op voorsprong bleven. En dat bleven zij tot de 33ste minuut. Toen schreef AD'69 eindelijk de gelijkmaker op zijn conto schrijven toen Bram Dekkers een voorzet gaf. Tom Elferink kreeg de bal niet onder controle en daardoor schoof de bal door naar Djayen Baboe die koppend de 1-1 scoorde. Welgeteld zeven minuten mocht AD'69 de gelijkmaker koesteren maar in de 40ste minuut kreeg Lars Rave de bal op zijn arm in het strafschopgebied waardoor de scheidsrechter zich geroepen voelde om een penalty toe te wijzen aan KSV. De penalty werd zonder problemen raak geschoten en AD'69 keek weer tegen een achterstand aan.

In de tweede helft ging AD'69 wederom op zoek naar de gelijkmaker maar speelde vooral tegen zichzelf. Na een paar kansen voor AD'69 kreeg KSV de grootste kans toen in de 53ste minuut KSV bij een cornerbal op de paal schoot. Jeugdspelers Twan Terhorst en Justin Bolk werden voor Mark Jansink en Luuk Heijink ingebracht maar ook zij zouden geen potten breken. In de 63ste minuut werd een vrije trap op randje 16 fataal voor AD'69, de bal werd over de muur in de korte hoek geschoten, keeper Erik Heuvel ging naar de hoek maar kreeg de bal die tegen de paal werd geschoten tegen de rug. Dat vervolgens de bal hierdoor in zijn doel verdween leidde tot de 3-1. Amper een minuut hierna kreeg AD'69 kans om snel weer dichterbij te komen maar stond te slapen toen de KSV-keeper de bal in eerste instantie niet onder controle kreeg. Tien minuten voor tijd werd Timo van de Linde nog ingebracht en hij zorgde nog voor wat gevaar in het zestienmetergebied van KSV met een voorzet op Nick Ebbers wiens kopbal over ging. In de derde minuut van de naspeeltijd scoorde Djayen Baboe zijn tweede van de wedstrijd, na een alerte reactie na een schot op doel van Jeroen Scholten.
AD'69 zou verder geen potten meer breken en dus verliezen na drie winstpartijen in successie. KSV is de verdiende winnaar en doet goede zaken, AD'69 zakt van plek vier naar plek vijf.