Jasper klaar voor het schot. Foto: PR

Natare Heren 1 winterkampioen

Algemeen

AALTEN - Dankzij een 6-5 overwinning op concurrent De Hof is Natare heren 1 winterkampioenen.

Vier weken terug speelde Natare al uit tegen ZPC De Hof, met een nipte winst (6-7) als resultaat. De Hof kwam voor revanche.

De eerste periode verliep rustig, twee uitsluitingen waar geen van beide teams gebruik van maakte, 0-0. In de tweede periode scoorde De Hof twee doelpunten. Mark Hoftiezer en Imko Meinen wisten, mede dankzij een uitsluiting bij De Hof, de stand gelijk te trekken. In de derde periode maakte Natare 4-2, waarna De Hof 4-3 maakte. Vierde periode: De Hof wist de stand gelijk te trekken. Met nog twee minuten te gaan scoorde Angelo Monasso, 5-4, gevolgd door een counter: 5-5.

In het slotoffensief scoorde John Walvoort, met nog 37 seconden op de klok. De Hof probeerde nog een aanval te starten, maar de bal werd onderschept door Natare dat daarmee een geweldige eerste helft van het seizoen afsloot op de eerste plek in de competitie. Met acht gewonnen wedstrijden uit tien staat Natare nu twee punten los van de nummer twee. Op zaterdag 18 januari om 19.15 speelt Natare thuis tegen Livo 3.