De dames samen met een eigengemaakt bloemstuk. Foto: Eva Schipper
De dames samen met een eigengemaakt bloemstuk. Foto: Eva Schipper

Ruim tweehonderd bloemstukken voor de kerk

Algemeen

Ruim tweehonderd bloemstukken voor de kerk

AALTEN - Ook dit jaar zijn er weer prachtige kerststukjes te koop op de adventsmarkt. Er worden maar liefst 215 kerststukjes gemaakt door ongeveer twintig vrijwilligers. De opbrengst van de bloemstukken gaat naar Stichting Restauratiefonds voor de Oude Sint Helenakerk. Naast de bloemstukken zijn er nog veel meer dingen te koop op de markt. Van oliebollen tot boeken en kerstartikelen.

Door Eva Schipper

Siny Veneberg, Ina van de Put en Annelies Westerveld gaan ook bloemstukjes maken. Ina en Siny vertellen dat ze al heel lang samen bloemschikken voor de adventsmarkt. "Wij doen dit al 27 jaar samen. In de loop der jaren zijn we ook vaak van locatie veranderd. We hebben overal wel eens een keer 'gebloemschikt' bijvoorbeeld bij de voormalige hoedenzaak."

Het hele jaar door verzamelen de dames materialen. "Vooral begin januari is er veel kerst-sale, dan doen we al inkopen voor kerst." De bezoekers kunnen diverse stukken verwachten. "De vrijwilligers mogen zelf weten wat ze maken. De stukken zijn niet allemaal even groot. Zo maken we kleine stukken, maar ook erg grote stukken. Voor iedereen zit er wel iets passends bij. "

Iedereen die nog graag wil meehelpen met het maken van de stukken kan zich nog aanmelden bij Annelies, via westerveld.wena@gmail.com. Op woensdag 11 december, donderdag 12 december en vrijdag 13 december worden de stukken gemaakt. De werktijden zullen vanaf ongeveer 8.30 uur tot 17.00 uur zijn. "Als mensen maar een deel van de dag kunnen, mag dat natuurlijk ook. Alle hulp is welkom." Ook mensen die decoratie of groen over hebben, kunnen de vrijwilligers helpen. "Alle spullen mogen worden gebracht bij Richterinkstraat 24 te Aalten. Dit kan op dinsdag 10 december tussen 19.00 uur en 20.00."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant