De Hofnar-Bovo dames 1. Foto: Bas van der Bend
De Hofnar-Bovo dames 1. Foto: Bas van der Bend (Foto: Bas van der Bend)

Hofnar-Bovo dames 1 wint van Varsseveld

AALTEN - Na het verlies in de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag was het eerste damesteam van De Hofnar-Bovo erop gebrand om vandaag toch weer wat beter spel te laten zien. Dat lukte, ten koste van Heva VCV, dat met een 3-1 nederlaag naar huis werd gestuurd.

Daar zag het in de eerste set nog niet naar uit. Misschien dankzij wat griep en vermoeidheidsverschijnselen begonnen de dames van Bovo niet goed aan de wedstrijd. Zij keken meteen tegen een achterstand aan en liepen die niet meer in. Deze eerste set werd dan ook verloren met 17-25. Ook de tweede set liep nog niet alles zoals De Hofnar-Bovo wilde, maar de Aaltense volleybalsters wamen al meer in hun eigen spel. Vooral op de middenpositie kwam M. Prigge er al een aantal keer goed door. Aan het einde van de set werd het erg spannend, maar de Hofnar-Bovo trok aan het langste eind met 26-24. De dames van Heva VCV waren 'geknakt' en Bovo kreeg vleugels. Alles ging goed, sterke services wisselden af met mooie aanvallen en de derde set werd dan ook snel binnengehaald, met 25-14.
De vierde set liet aanvankelijk hetzelfde beeld zien als de derde. Vrij snel kwam Bovo op een comfortabele voorsprong van elf punten. Het werd zelfs 21-9, waarmee de eindstreep al in zicht was. Maar door sterke Harreveldse services en te veel fouten aan Aaltense kant kwam Heva VCV knap terug tot 23-23. Gelukkig kregen de dames toch nog hun vleugels terug. Na twee mooie aanvallen van L. Douma was ook deze set voor de Aaltense dames en bleven vier mooie en welverdiende punten in Aalten.
Volgende week treedt de Hofnar-Bovo dames 1 om 14.45 uur aan tegen Volga in sporthal de Pol in Gaanderen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden