Een spelmoment uit de wedstrijd van AD'69 tegen Terborg. Foto: PR

AD '69 wint met 2-1 van Terborg

Algemeen

AALTEN - AD'69 heeft de met veel spanning tegemoet geziene wedstrijd tegen Terborg ditmaal met winst kunnen afsluiten. Het werd 2-1 voor de Aaltenaren in een duel dat vooral ontsierd werd door de klap waarmee een van de Terborgse spelers de scheidsrechter tegen de grond sloeg. Terborg moest de laatste 25 minuten met een man minder spelen.

Terborg had vorig seizoen AD'69 nog van een periodetitel afgehouden in wat wel de slechtste wedstrijd van het seizoen was. Daarnaast had het de laatste drie wedstrijden gewonnen zodat de Aaltense voetballers met ontzag op het veld kwamen. Maar toch ook met geloof in eigen kunnen dankzij de 0-3 winst tegen laagvlieger MEC van vorig weekend.
AD'69 begon, wat van een thuisploeg verwacht mag worden, fel op de bal en hopend op de kans. Met Lars Rave die sinds november vorig jaar wegens blessureleed niet meer in de basis heeft gestaan opende AD'69 sprankelend. Combinaties verliepen soepel en het thuispubliek maakte zich op voor een mooie pot voetbal. Maar het was Terborg dat de score opende, als gevolg van sip balverlies van voorman Michiel Ebbers, waar invallend keeper Erik Heuvel niet op berekend was. AD'69 liet zich niet gek maken en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte al in de 20ste minuut toen Hidde Weenk Nick Ebbers met een steekpass vrij voor de keeper zette. Zijn schot verdween in de uiterste hoek: 1-1.
Na de gelijkmaker wist AD'69 meerdere kansen te creëren. Jeroen Scholten kopte vier minuten later de bal ter hoogte van het doel terug in het veld maar vond niemand die het kon afmaken. Hidde Weenk schoot in de 29ste minuut net naast, nadat een omhaal van hem even daarvoor ook al geen doel had getroffen. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam op het conto van Terborg maar kansen deden zich niet voor.
Na de rust kwam AD'69 bijna op voorsprong door een ouderwets genomen vrije trap van Jeroen Scholten. Die raakte de paal, waarna Terborg aanzette voor een wat sterkere fase. De gasten kwamen echter niet veel verder dan het zestienmetergebied van keeper Heuvel. Het kantelmoment van de wedstrijd kwam in de 65ste minuut. Terwijl AD'69 alle reden had om tegen de assistent scheidsrechter van Terborg te ageren maar dat niet deed, was het de nr 10 van Terborg, Furkan Yeter, die volledig ontspoorde. Hij vond het nodig bij de grensrechter van AD'69 verhaal te halen en deed dit met beledigingen en zelfs spugen en slaan in het gezicht van Erik Meinen. De scheidsrechter floot af en gaf Yeter na het relaas van Meinen een gele kaart. De speler van Terborg ging daarop volledig door het lint en sloeg de scheidsrechter vol tegen de borst die een kleine twee meter naar achteren op de grond belandde. De spelers van Terborg die eerst nog opkwamen voor Yeter waren na deze actie totaal verbijsterd. Hij kan hiervoor uiteraard een langdurige schorsing tegemoet zien en mogelijk zelfs een royement door Terborg.
De rode kaart leek AD'69 meer van slag te brengen dan de resterende tien spelers van Terborg. Bij de Aaltenaren ging niet veel meer goed en het was Terborg dat de spaarzame kansen kreeg. Toch zou AD'69 aan het langste eind trekken. In de 79ste minuut werd Hidde Weenk na de zoveelste actie richting het doel in de zestien met een tackle neergelegd. Hoewel de actie op Weenk op een overtreding leek was het een tackle op de bal. Die werd het eerst geraakt, maar daarna volgde Weenk en de scheidsrechter floot voor een penalty. De pingel werd door Jeroen Scholten onhoudbaar ingeschoten. Terborg had niets meer te verliezen en koos in het laatste kwartier vol voor de aanval. Maar de defensie van AD'69 stond en zou het volhouden tot de allerlaatste minuut.
De blessurebank bij AD'69 wordt waarschijnlijk weer wat voller nu Recep Kaya moest uitvallen met een schouderblessure. Verder is het afwachten hoe de schouderblessure bij Anthony Ikink zich ontwikkelt. Goed nieuws is dat Thomas Oostrik weer de nodige minuten heeft gemaakt.