Een zaal vol reünisten. Foto: Gerben Westerveld
Een zaal vol reünisten. Foto: Gerben Westerveld (Foto: )

Reünie DOK Juliana groot succes

AALTEN - DOK Juliana heeft een grote rol gespeeld in vele levens. Dat bleek wel uit de opkomst bij de reünie die op zaterdag 30 november werd gehouden bij café Leuven in Aalten. Bestemd voor oud-leden, bestuursleden, leiding, vrijwilligers en iedereen die zich ooit betrokken voelde bij de Aaltense vereniging. Er kwamen meer dan 110 mensen op af, vanuit Den Haag, Amersfoort, Amsterdam, Bemmel, Rhenen en natuurlijk Aalten zelf.

De Aaltense gymnastiekvereniging werd in 1919 opgericht, waardoor DOK, wanneer deze nu nog bestaan had, dit jaar haar 100-jarig bestaansjubileum zou vieren. Reden voor het organiseren van een reünie vonden Irma Heersink en Marcel en Mieke Wamelink. Na een aankondiging op Facebook, de Aalten Vooruit en door mensen aan te spreken op straat kwamen de eerste aanmeldingen binnen. De organisatie hoopte op een groep van veertig à vijftig mensen.
De belangstelling bleek echter veel groter. Ruim 110 mensen waren afgelopen zaterdag bij elkaar om herinneringen op te halen, bij te praten, te luisteren naar woorden die aangaven welke rol DOK heeft gespeeld in vele levens, te kijken in de vele plak -en fotoboeken en te genieten van het gezamenlijk zingen van het 'Fier als de golven', het bondslied van de KNCGV dat in het verleden bij elke activiteit te horen was. Daarbij lieten sommigen weten kippenvel te krijgen en werd door een ander een traantje weggepinkt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden