Jardell Kruidbos scoort de gelijkmaker. Foto: André Wamelink

AZSV vergeet te winnen in Barendrecht

Algemeen

AALTEN - AZSV liet twee punten achter in Barendrecht bij het 2-2 gelijkspel tegen Smitshoek. De Aaltenaren waren voetballend de bovenliggende partij, maar verzuimden dit in doelpunten uit te drukken. Aan de andere kant mag je het punt ook koesteren, want na 50 minuten stonden de roodwitten met 2-0 achter en kreeg de thuisclub een aantal goede counterkansen om de zak in hun voordeel dicht te doen.

Smitshoek had de laatste twee wedstrijden met ruime cijfers verloren. Na de 1-8 thuis tegen SC Feyenoord werd vorige week met 4-1 verloren bij Sportlust'46. De ploeg van trainer Richard Middelkoop had duidelijke revanchegevoelens voor deze pijnlijke nederlagen en koploper AZSV was daarvoor een uitstekend medicijn. Bovendien had AZSV vorige week een dure nederlaag geleden tegen Capelle, zodat de ingrediënten voor een spannend potje voetbal aanwezig waren.

De thuisclub begon dan ook met verdedigende intenties en liet het initiatief aan de formatie van Dave de Jong. Na tien minuten kopte Freek Mulder de bal uit een hoekschop van Kars Vierwind op de lat en in de rebound schoot Pepijn Lansbergen de bal opnieuw tegen de lat. Kort daarna nam de thuisclub brutaal de leiding bij de eerste snelle tegenaanval. Een voorzet van Vincent Verbond werd door Joey Kleyn met een sliding verlengd langs doelman Jasper te Kolste, 1-0. Dit was koren op de molen van de tactiek van Smitshoek en de oranje-zwarte formatie leunde nog meer terug op hun defensie om te gokken op de counters via de razendsnelle spitsen. AZSV had het meeste balbezit en halverwege de eerste helft hakte Joost Rasing de bal door op Kars Vierwind, maar diens schot werd goed geblokt. Vlak voor de pauze kopte Nick van Breugel de bal goed in uit een corner van Kars Vierwind, maar doelman Stef Doedée redde bekwaam. In de blessuretijd van het eerste bedrijf ging een volley van Freek Mulder maar net via het hoofd van een Smitshoek verdediger over het doel, zodat met een 1-0 achterstand de rust werd bereikt.

AZSV begon aan de tweede helft met de intentie om Smitshoek nog meer vast te zetten en de duimschroeven aan te draaien, maar na vijf minuten leidde een te korte terugspeelbal van Jonathan Goosen de tweede treffer van Smitshoek in. De bal op Jasper te Kolste was te kort en de rappe Jurien Reineta schoof de bal onder Jasper te Koste door, 2-0. Daardoor werd de klus voor de roodwitten nog lastiger, maar zes minuten daarna al scoorde Kars Vierwind de aansluitingstreffer. Zijn schot met links van zo'n achttien meter werd door doelman Doedée niet goed beoordeeld en de achterstand werd verkleind tot één doelpunt, 2-1. AZSV bleef jagen op de gelijkmaker en drukte Smitshoek flink terug. Na een combinatie tussen Jardell Kruidbos en Fabian Mensah schoot Kruidbos de bal over. Kort daarna had AZSV geluk, dat Jasper te Kolste de 3-1 voorkwam bij een snelle uitbraak via Alex Rekondie. Nog geen minuut later kon het zelf weer juichen toen Jardell Kruidbos Leroy Resodihardjo te snel af was en de 2-2 langs Doedée punterde, 2-2. AZSV had nog een half uur om op jacht te gaan naar de winst, maar moest ook beducht zijn op de snelle counters van Smitshoek. Een kwartier voor tijd gaf Joey Kleyn voor op Alex Rekondie, maar Jasper te Kolste remde zijn inzet dusdanig dat Freek Mulder de bal net voor de lijn weg kon werken. Dave de Jong had intussen Marciano van den Berg gebracht voor Nick van Breugel en de Didammer had in de vijfde minuut van de blessuretijd de winnende treffer op zijn voet. Hij kreeg de bal van Kars Vierwind, maar in zijn tweede aanname tikte hij de bal iets te ver voor zich uit waardoor zijn inzet door doelman Stef Doedée geblokt kon worden. De bal sprong omhoog en Fabian Mensah leek de bal in het bijna lege doel te kunnen tikken, maar hij raakte de bal te vol die hoog over het doel van Smitshoek verdween. Tot opluchting van de Barendrechters floot scheidsrechter Prooi uit Hellevoetsluis meteen daarna voor het einde van deze ontmoeting. Opnieuw had AZSV punten laten liggen, maar blijft het nog wel lijstaanvoerder. DHSC kwam door de winst op Sportlust'46 wel tot op één punt van de roodwitten, die komende zaterdag ARC ontvangen op sportpark Villekamp. De aanvang van dit duel is in verband met de vroeg invallende duisternis vervroegd naar 14.00 uur.