Burgemeester Anton Stapelkamp speldt het lintje op. Foto: Eva Schipper
Burgemeester Anton Stapelkamp speldt het lintje op. Foto: Eva Schipper

Koninklijke Onderscheiding voor vier brandweerlieden

AALTEN - Op vrijdag 29 november reikte burgemeester Stapelkamp een Koninklijke Onderscheiding uit aan vier brandweervrijwilligers van de post Aalten. Zij worden vanwege hun langdurige inzet voor de openbare veiligheid van de gemeente Aalten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Brandweerman in Nederland ben je weliswaar als vrijwilliger, maar vrijblijvend is dat niet. Dat geldt voor veel vrijwilligerswerk, maar voor brandweerlieden in het bijzonder. Er zijn tenslotte weinig vrijwilligers buiten de brandweer die meedraaien in piketdiensten, afwezigheid op elkaar moeten afstemmen en die verplicht zijn om tal van vaardigheden onder de knie te krijgen en op niveau te houden. Gemeente Aalten is blij met de mensen die lid willen zijn van de vrijwillige brandweer. Zonder hen kan een brandweerpost niet bestaan en kan de veiligheid van de gemeenschap niet worden gewaarborgd.

Deze decorandi hebben zich jarenlang ingezet – en doen dat veelal nog steeds – voor de veiligheid van de inwoners van de gemeente Aalten en bij grote uitrukken in omliggende plaatsen.

Het betreft de volgende brandweerlieden.
Ronald Hoitink (1974) uit Aalten - 22 jaar lid. Hij heeft per 1 april afscheid genomen van de post en zal op 29 november alsnog gehuldigd worden. Specialisaties: chauffeur, voertuigbediener, gaspakdrager, first responder en BOT-team. Michael van Benthem (1963) uit Aalten - 22 jaar lid; hij neemt deze avond afscheid nemen van de post. Specialisaties: first responder, praktijkinstructeur, oefenleider, chauffeur, voertuigbediener, gaspakdrager en zager. Fränklin Stump (1966) uit Aalten - 22 jaar lid. Specialisaties: bevelvoerder, gaspakdrager en first responder. Huub Springelkamp (1965) uit Aalten - 34 jaar lid. Specialisaties: bevelvoerder, first responder, oefenleider en verkenner gevaarlijke stoffen

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden