Denker des Vaderlands geeftlezing in Koppelkerk

Daan Rovers. Foto: Ruud Pos
Daan Rovers. Foto: Ruud Pos (Foto: )

BREDEVOORT - 'Politiek is bij uitstek een zaak die je niet aan politici moet overlaten,' aldus Denker des Vaderlands Daan Roovers. Vrijdagavond 13 december geeft ze een lezing in de Koppelkerk over onze democratie, want 'het wordt tijd om groot onderhoud te plegen'.

Filosofe Daan Roovers is sinds maart onze Denker des Vaderlands. Een benoeming voor twee jaar. In deze twee jaar wil zij zich vooral inzetten voor 'publiek denken'. Onlangs verscheen van haar hand het boek 'Wij zijn de politiek'. Politiek gaat namelijk over ons. Hoe worden mensen weer politiek bewuste burgers? Dat is het centrale thema van Daan Roovers.
Hoe kunnen wij meer betekenis geven aan onze gedeelde publieke sfeer? Wij maken gretig gebruik van onze vrijheid van meningsuiting, maar mag je eigenlijk alles zeggen? En laten wij ons niet veel te gemakkelijk uit elkaar spelen door populisten en trollen? De extreme stemmen eisen onze aandacht op, ten koste van de redelijke en de gematigde stemmen, terwijl die in de meerderheid zijn.
Roovers leidt graag debatten waarbij het publiek aan het woord komt. In haar werk pleit zij voor een nieuw politiek bewustzijn en een beter begrip van vrijheid en verantwoordelijkheid. Haar motto daarbij is: filosofie is ruimte scheppen in je hoofd om hetzelfde anders te zien. Deze avond worden we als burgers uitgenodigd om na te denken over onze rol en verantwoordelijkheid in ons dagelijks leven.
De bijeenkomst is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort op vrijdag 13 december vanaf 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree kost tien euro. Reserveren is gewenst en kan via de website.


www.koppelkerk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden