Tom Elferink is terug. Foto: PR

Tom Elferink viert rentree bij AD'69 met doelpunt

Algemeen

AALTEN - Een 0-3 overwinning op MEC en de rentree (met doelpunt) van Tom Elferink hebben AD'69 een prettig weekend bezorgd. Met de inbreng van ook Lars Rave zien de Aaltense voetballers richting de winterstop hun team langzaam maar zeker weer compleet worden.

AD'69 startte in Miste zeer sterk en kreeg binnen de eerste vier minuten al drie kansen. De Aaltenaren waren veel sterker en zetten MEC direct vast. De thuisploeg leed hierdoor veel balverlies en dat gaf AD'69 de ruimte voor meerdere kansen voor onder meer Hidde Weenk en Recep Kaya, die echter niet werden benut. MEC vond pas na een minuut op twintig meer ruimte op het middenveld maar stelde zwaar teleur. De eerste en enige kans die zich voordeed voor de club uit Miste kwam voort uit een misverstand in de Aaltense defensie. Bij een voorzet riep invallend keeper Huib Jonkman zich los, maar dat niet werd begrepen door Jeroen Scholten. Verder had MEC niets in te brengen tegen AD’69. Dat werd zelfs niet beter na een plotselinge rode kaart voor Dylan Bauhuis. Bij een overtreding op hem duwde hij de tegenstander van zich af en dit werd door de arbiter gezien als een slaande beweging. Tegen tien AD'ers rook MEC kansen maar nog slaagde de thuisploeg er geen moment in om keeper Jonkman te verrassen. Ook AD had moeite om te scoren. Er moest een versierde strafschop aan te pas komen (Kaya ging met een schwalbe buiten de 16 liggen) voor de 0-1 kon worden aangetekend. Daarmee was de ruststand bereikt.
Na rust ging MEC op zoek naar de gelijkmaker maar steeds was het collectief AD'69, dat voor het eerst in lange tijd weer met geloof in eigen kunnen had, in staat om de nul te houden. MEC kon geen enkele maal een vuist maken tegen de Aaltense verdediging. Een kwartier voor tijd maakte na bijna 2,5 jaar Tom Elferink zijn rentree in een competitiewedstrijd. En wat voor een rentree: na drie minuten in het veld scoorde hij de 0-2, die voor een maximale ontlading aan Aaltense kant zorgde. Elferink was al ruim 2,5 jaar zoekende naar herstel en de juiste vorm en scoren tijdens de rentree was een wensdroom die hem gegund was. Amper acht minuten later was het weer Elferink die na een puike aanval gestrekt ging in de zestien van MEC. Hij zou zelf aanleggen voor de pingel maar vond de keeper in de baan van zijn schot. Neef Michiel Ebbers was echter het meest alert en hij drukte de bal in het net. Waarmee de terechte eindstand was bereikt.
Omdat met Elferink en Rave het maximale aantal wissels was verbruikt moet Thomas Oostrik nog even in de wachtkamer blijven, samen met Zila Ertuntc wiens seizoen al gespeeld lijkt.