Korfballers beginnen zaalcompetitie goed

Algemeen

AALTEN - De Aaltense korfbalvereniging Aladna/De Issel is de zaalcompetitie begonnen met een 13-9 overwinning. Tegenstander in deze thuiswedstrijd was Melynas.

Na een aantal weken zonder wedstrijden gingen de korfballers afgelopen weekend de zaal in. Aladna/De Issel deed meteen goede zaken in sporthal Stationsplein. Na een wat moeizaam begin waarin door beide ploegen slechts eenmaal werd gescoord kwam de wedstrijd na tien minuten spelen pas echt op gang. Aladna/De Issel stond halverwege de eerste helft voor met 3-1. Daarna begonnen de Aaltenaren wat slordiger te spelen. Melynas kon de korf beter vinden en slaagde erin de achterstand nog voor rust om te zetten in een 4-7 voorsprong.
Aladna/De Issel speelde een betere tweede helft al was dat aan de stand op het scorebord niet meteen te zien. Pas halverwege de tweede helft hadden de Aaltense korfballers de stand gelijkgetrokken om daarna met een aantal goede aanvallen een voorsprong te nemen. Melynas kwam in de tweede helft niet zoveel meer in het stuk voor zodat Aladna/De Issel de slotfase rustig kon uitspelen en uiteindelijk verdiend met 13-9 won.