Excelsior Barlo wint eerste prijs bij concours in Zutphen

Algemeen

BARLO - De Christelijke Muziekvereniging Excelsior uit Barlo heeft een geweldige eerste prijs behaald tijdens een concours voor muziekverenigingen uit de provincies Gelderland en Flevoland. Dit concours werd op zaterdag 2 november gehouden in de Hanzehof in Zutphen. De Barlose muzikanten haalden met een gemiddelde van 83,67 punten de hoogste score van het ochtendprogramma.

Zeer gemotiveerd, maar enigszins gespannen waren de muzikanten met hun supporters al om 9 uur de touringcar ingestapt bij het multifunctionele centrum in Barlo. Excelsior komt uit in de 3de divisie en ging in de Hanzehof twee concertwerken. spelen. Om de instrumenten enigszins op temperatuur te krijgen, en om aan de zaal te gewennen wordt altijd eerst een inspeelwerk uitgevoerd. Van componist Christopher Tin werd 'Baba Yetu' ten gehore gebracht. Als eerste concourswerk werd vervolgens 'Concordia' van Eric Swiggers gespeeld. Als tweede stuk bracht Excelsior 'Ouverture to a new age' van Jan de Haan, die toevalligerwijs in de jury zat, samen met Durk Lautenbach en Fried Dobbelstein.
Dirigent Henk-Jan Radstaak loodste de Barlose muzikanten op vakkundige wijze en met veel discipline en door de twee muziekstukken. Voor het eerste werk werden 83,33 punten verzameld en voor het tweede werk 84,0 punten. Dat kwam uit op een gemiddelde van 83,67 punten, de hoogste score van het ochtendprogramma en een ruime eerste prijs.
Nadat Excelsior-voorzitter Robert Houwers trots de juryrapporten in ontvangst had genomen keerde het gezelschap voldaan huiswaarts. Om het resultaat te vieren en de muzikale inspanning van de laatste maanden te compenseren was er zaterdagavond nog een gezellig treffen.
Excelsior gaat zich nu samen met de Basisschool Barlo voorbereiden op de Kerstviering die gepland staat op woensdagavond 18 december.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant