Jardell Kruidbos in actie tegen Capelle. Foto: Cor Hinkamp

Domper voor AZSV tegen Capelle

Algemeen

AALTEN - AZSV is tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Na de euforie van het winnen van de eerste periodetitel bleek Capelle na 90 minuten met 1-2 te sterk voor de roodwitten. De voorsprong op de twee van de ranglijst blijft drie punten, want ook DHSC verloor. Sportlust'46 voegde zich bij de Utrechters op plek twee met eveneens drie punten achterstand.

Dave de Jong had een vrijwel blessurevrije selectie tot zijn beschikking en koos voor zijn vertrouwde achterhoede en middenveld. Voorin keerde Sjoerd te Boekhorst terug, die twee wedstrijden had gemist.
De gasten uit Zuid-Holland begonnen fris aan het duel in Aalten en zetten in de beginfase flink druk. Daarna lieten ze het initiatief meer aan de thuisclub, die zijn eerste mogelijkheid kreeg door een schot van Niek te Veluwe na balverlies in de achterhoede van Capelle. Halverwege het eerste bedrijf kwam Capelle aan de leiding toen Kevin van la Parra een prachtige voorzet van Rutger de Bos achter Jasper te Kolste kopte, 0-1. AZSV ging meteen daarna op jacht naar de gelijkmaker en vier minuten later draaide Joost Rasing goed weg bij zijn tegenstander, maar doelman Massimo van Ewijk maakte er een hoekschop van. Acht minuten voor de pauze kwam AZSV uit het niets op gelijke hoogte. Een kans voor Erwin Nieuwboer leek voorbij, maar door zijn blok kwam de bal ineens voor de voeten van Sjoerd te Boekhorst die met een stuit voor de 1-1 zorgde.

In de tweede helft was het eerste wapenfeit voor de gasten. Een schot van Joseph Goncalves raakte de paal. Daarna drukte AZSV de gasten in het groen en zwart terug en na ruim een kwartier stompte doelman Van Ewijk de bal weg, maar precies voor de voeten van Freek Mulder. Zijn voorzet kwam bij Erwin Nieuwboer, die te zacht inschoot zodat Massimo van Ewijk zijn fout kon herstellen. Kort hierna gingen schoten van Jardell Kruidbos en Niek te Veluwe over of naast het doel van Capelle. Dave de Jong bracht met Fabian Mensah en Marciano van den Berg twee frisse aanvallers voor Erwin Nieuwboer en Sjoerd te Boekhorst. Een voorzet van Fabian Mensah kwam bij Joost Rasing, maar diens inzet werd door doelman Van Ewijk onschadelijk gemaakt. Daarna bracht AZSV zichzelf in de problemen. Een terugspeelbal van Freek Mulder op Jasper te Kolste werd door de doelman niet goed gecontroleerd en Kevin van la Parra zette de goalie onder druk. Te Kolste en Van la Parra raakten tegelijk de bal, maar door de kracht van de Aaltense doelman viel de aanvaller van Capelle en scheidsrechter Schul uit Leidschendam zag hierin een strafschop. Van elf meter gaf Rutger de Bos Jasper te Kolste geen kans, 1-2. De Aaltenaren gingen hierna verwoed op jacht naar de gelijkmaker met veel situaties in het strafschopgebied bij Capelle. Na een vrije trap van Kars Vierwind bleef de bal hangen en kopte Fabian Mensah de bal net naast. Uit een verre ingooi van Niek te Veluwe kopte Eric Jansen de bal bijna in eigen doel. Doordat AZSV flink drukte kwam er ruimte voor de bloedsnelle voorwaartsen van Capelle. Bram Rensing tikte bij een snelle counter Joseph Goncalves aan en scheidsrechter Schul legde de bal opnieuw op de stip. Dit keer schoot Rutger de Bos de bal naast het doel van Jasper te Kolste. Kort daarna ging een inzet van Kevin van la Parra op curieuze wijze via Jasper te Kolste over. De laatste mogelijkheid voor AZSV was een omhaal van Freek Mulder, maar Massimo van Ewijk plukte de bal uit de lucht en na iets meer dan drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter Schul voor het einde.
Volgende week zaterdag speelt AZSV in Barendrecht tegen Smitshoek, dat tiende staat met zestien punten.

AZSV-Capelle 1-2 (1-1). 25. 0-1 Kevin van la Parra. 37. 1-1 Sjoerd te Boekhorst. 80. 1-2 Rutger de Bos (pen).
Scheidsrechter R.G.C.M. Schul uit Leidschendam gaf gele kaarten aan Freek Mulder, Bram Rensing en Jasper te Kolste van AZSV en aan Julian Agatowski van Capelle.

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Jonathan Goosen, Pepijn Lansbergen, Bram Rensing, Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Sjoerd te Boekhorst (78. Marciano van den Berg), Jardell Kruidbos, Erwin Nieuwboer (63. Fabian Mensah), Joost Rasing.

Opstelling Capelle: Massimo van Ewijk, Leon Krznaric, Boris Letterie, Rutger de Bos, Jerry Scholman, Justin van Mullem (63. Luuk Kraaijeveld), Julian Agatowski, Kevin van la Parra, Joseph Goncalves, Eric Jansen