Een scène uit 'Werk ohne autor'. Foto: PR
Een scène uit 'Werk ohne autor'. Foto: PR

Filmtheater Schiller vertoont 'Werk ohne autor'

Algemeen

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont 'Werk ohne autor' op donderdag 12 december vanaf 19:30 uur. Let op: in verband met de lengte van de film start de voorstelling deze keer een half uur eerder dan gebruikelijk. Entree 7,50 euro.

In 'Werk ohne Autor', geïnspireerd door het leven van kunstschilder Gerhard Richter, staan drie periodes uit de Duitse geschiedenis centraal. Wanneer de jonge kunstenaar Kurt Barnert de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft. Om de verstikkende Oost-Duitse mentaliteit en Ellies tirannieke vader Carl te ontvluchten, ontsnappen Kurt en Ellie naar het Westen.
Maar Kurt wordt achtervolgd door de pijnlijke herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Bovendien blijken hij en Carl verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Carl tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Kurt begint schilderijen te maken over zijn eigen lot en de trauma's van een hele generatie. Wanneer Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook zware implicaties voor Carl.
Deze drie uur durende film vertelt een verhaal dat drie decennia Duitse geschiedenis omspant. Liefde, haat, familie, macht, kunst, geschiedenis en politiek: alles komt samen in 'Werk ohne Autor'.

Wie verzekerd wil zijn van een zitplaats, koopt zijn kaarten van te voren aan de bar van Schiller.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant