Onderzoek naar kosten uittreding Oude IJsselstreek uit Laborijn

Algemeen

REGIO - Op vrijdag 22 november heeft het algemeen bestuur van Laborijn een procesvoorstel vastgesteld. Hierin zijn de stappen opgenomen om onderzoek te doen naar de kosten van uittreding als gevolg van het voorgenomen besluit van gemeente Oude IJsselstreek om uit de gemeenschappelijke regeling te treden.

Het algemeen bestuur heeft in september een stuurgroep aangesteld. Deze stuurgroep heeft een bureau geselecteerd om een eerste berekening te maken van de uittreedsom.
In de gemeenschappelijke regeling is opgenomen dat een deelnemende gemeente voor 31 december van een kalenderjaar moet besluiten over uittreden. De gemeente Oude IJsselstreek wil in december 2019 een besluit nemen. Hiervoor is het noodzakelijk op korte termijn een berekening te maken van de financiële consequenties van uittreding. Begin december is de eerste berekening gereed. In de vergadering van 6 december spreekt het algemeen bestuur van Laborijn zich uit over deze berekening.

Voortzetting
In de afgelopen maanden is geïnventariseerd of het mogelijk is binnen het huidige samenwerkingsverband van de gemeenschappelijke regeling de dienstverlening aan te passen, waardoor deze aansluit bij de visies van alle deelnemende gemeenten. De gemeenten betreuren het dat dit nog niet mogelijk is gebleken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant