Jongeren betalen hoge premies voor autoverzekeringen: zo kun je dit laag houden

Algemeen

Steeds meer jongeren ervaren de lasten van een hoge premie van een autoverzekering. De kosten hiervan zijn de laatste jaren ontzettend hard gestegen. Als we de totale kosten van de premie van nu vergelijken met die van een aantal jaar geleden is het verschil ruim 50%. Dit zorgt ervoor dat jongeren op jaarbasis ruim 400 euro meer moeten betalen. Waar dit door komt en hoe je de premie laag kunt houden lees je hier.

Risico groepen
De reden van de stijgende premie is heel simpel. Jongeren maken meer schade dan ervaren bestuurders en auto’s worden steeds duurder. Dit zorgt ervoor dat de schade die geclaimd wordt hoger is, dit kost verzekeraars een hoop geld. Jongeren worden daarom net als ouderen in een risicogroep geplaatst, hierdoor moeten zij meer premie betalen.  

Hoe houd je de premie laag?
Natuurlijk is het als jonge bestuurder erg vervelend als je iedere maand een hoop geld kwijt bent aan je verzekering. Je hebt immers al kosten genoeg. We geven je daarom een aantal tips. Als je deze toepast is het toch mogelijk om een goedkope autoverzekering te vinden.

Verzekeringen vergelijken
Er is veel aanbod van verschillende verzekeraars. Je wilt natuurlijk de laagste prijs, het is daarom slim om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo zie je direct wie de beste voorwaarden heeft en ook wat de laagste prijs is. Wil je dit ook? Dan kun je je autoverzekering afsluiten op Autoverzekering.nl.

Monitoren van rijgedrag|
De meeste schade ontstaat nadat iemand te hard of roekeloos heeft gereden. Verzekeraars willen mensen die op deze manier rijden het liefst geen verzekering aanbieden. Daarentegen willen zij juist wel graag mensen die netjes en verantwoord rijden. Tegenwoordig is het mogelijk om het rijgedrag van iemand in de gaten te houden met een app. Op dit moment zijn er al een aantal verzekeringen die een lagere premie aanbieden wanneer zij kunnen zien dat je netjes rijdt. Kijk of je zo’n verzekering kunt vinden, het aanbod hierin is wel erg laag.

Kies een lichte auto met minder vermogen
De premie van een autoverzekering wordt op meerdere dingen gebaseerd. Er wordt gekeken naar je leeftijd en waar je woont maar ook naar de soort auto die je hebt. Een lichte auto met een laag vermogen zorgt ervoor dat je minder premie hoeft te betalen. Houd hier rekening mee tijdens het kopen van je eerste auto. 





 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant