Een spelmoment uit de wedstrijd tegen GWVV. Foto: PR

AD '69 verliest met ruime cijfers

Algemeen

AALTEN - AD'69 startte in de wetenschap dat winst essentieel was om het contact met de bovenste 3 niet te verliezen. Maar door de 1-0 weg te geven in de 6e minuut bewees AD'69 zichzelf een slechte dienst. Michiel Ebbers en keeper Anthony Ikink begrepen elkaar niet waardoor de aanvaller van GWVV simpel met de bal kon doorlopen en de 1-0 over Ikink lobde.

Dit had een wake up voor AD'69 moeten zijn en dus moest de bal naar voren maar er ging maar bitter weinig goed aan de kant van AD'69. Kansen voor AD'69 waren op een hand te tellen , dat zelfde euvel deed zich ook voor bij GWVV maar zij hadden het mee dat de kansen die zij kregen er wel ingingen. Zo een vrije trap in de 13e minuut die in de vijfmeter een speelbal werd voor beide teams, pech voor AD'69 dat de laatste voet er eentje was uit Varsselder waardoor al vroeg in de wedstrijd de tussenstand van 2-0 werd genoteerd. Nog meer reden voor AD'69 op zoek te gaan naar een treffer maar alleen maar GWVV wist daadwerkelijk te scoren. Vlak voor rust grabbelde Anthony Ikink buiten de zestienmeter de bal waardoor de scheidsrechter voor een vrije trap moest fluiten. De direct genomen bal wist feilloos het net te vinden hoewel Ikink nog lichtjes de bal kon toucheren. Met 3-0 zou AD'69 de kleedkamers gaan opzoeken en deed dat met 10 man want in de laatste minuut voor rust werd er een rode kaart getrokken voor Djayen Baboe die schoppende beweging had gemaakt naar een GWVV-speler en hiervoor terecht werd heengezonden.
Na rust kon men een ander AD'69 verwachten maar het was weer GWVV die het net wist te vinden. In de 46e minuut zou een eerste aanval nog voorlangs gaan maar nog geen 30 seconden later werd de 4-0 gescoord toen een bal onbereikbaar voor Ikink in de verre hoek werd getrapt. Toch bleef AD'69 op zoek gaan naar een treffer en zou bijna slagen in hun opzet , in de 47e minuut kreeg Dylan Bauhuis de bal van Michiel Ebbers, in de haast werd deze over geschoten maar AD'69 bleef met 10 man in ondertal de aanval zoeken. En in de 53e minuut zou het dan eindelijk lukken, de 4-1 werd vanuit een cornerbal van Recep Kaya met een kopbal van Dylan Bauhuis bekroond. Daarna was het weer GWVV die doorging met scoren en zou in de 78e minuut uitlopen naar 5-1. Met de laatste score voor Michiel Ebbers in de 85e minuut werd de eindstand op 5-2 bepaald hoewel AD'69 nog het geluk had dat GWVV niet nog verder uitliep toen een schot van GWVV op de lat uiteenspatte.
AD'69 verliest terecht van GWVV en raakt het contact kwijt met de bovenste vier ploegen op de ranglijst.