Lint van jeugdlopers langs de slootkant. Foto: Dick Lubbers
Lint van jeugdlopers langs de slootkant. Foto: Dick Lubbers

Recordregen bij tweede etappe Boekeldercross AVA`70

DALE- De kenners hadden het al voorspelt. De 2e etappe zou wel eens een groot aantal records op kunnen gaan leveren. De weersvoorspellingen waren immers ideaal en trokken meer dan 430 atleten naar de hardlooparena bij het Romienendal. De deelnemerslijsten lieten wederom ijzersterke lopers zien en het beloofde dan ook een prachtige strijd op het selectieve parcours in het Daalse land te gaan worden. Ook spreekstalmeester Dirk Vreman bleek in bloedvorm en kreeg met zijn hilarische en enthousiaste uitspraken de lachers veelvuldig op zijn hand.

Iets na 13.00 uur barstte het hardloopgeweld los, toen de kleinste talenten vertrokken voor hun run over 1 kilometer. Aangemoedigd door honderden toeschouwers was het werkelijk een lust voor het oog om de atleetjes te zien sjouwen. Bij de jongens scoorde Glenn wassink een prachtige derde plaats, terwijl Laura Wisselink van AVA`70 zich keurig in de subtop handhaafde.

Even later was het de beurt aan de oudere jeugd, die twee maal het pittige rondje met slootkanten en hindernissen moesten nemen. Twan Meinen zegevierde en was een fractie sneller dan vorige week. Noah Lampio werd fraai tweede en Sven Meinen pakte een mooie derde plek. Bij de meisjes was het Annelot Posthumus, die evenals vorige week, de winst opeiste voor Norah Rusink.

Grote namen op de deelnemerslijst op de vijf kilometer, dus spektakel verzekert. Jordy Kloet, van Argo, liet er geen gras over groeien, wie de snelste was deze middag en hij trok de zege toe in een prachtige tijd van 17,03 minuten. AVA`70-troef Michiel Wellink leverde ook een puike prestatie en werd derde. Maar liefst zestien lopers scoorden een eindtijd onder de twintig minuten. Bij de Dames was Ineke Graven sneller dan vorige week en pakte een mooie overwinning. Op de tien kilometer ging de zege op overtuigende wijze naar Doetinchemmer Ruben Garretsen in een fraaie eindtijd van 36,20 minuten. AVA`70-atleet Mark te Brake zit in de herstelfase na zijn geslaagde marathonavontuur en liep een bekeken race, waarin hij de achtste eindtijd neerzette. Bianca Piek ontbrak vorige week, maar liet zich dit keer met een tweede tijd van haar beste kant zien. Marloes Wensink knabbelde een dikke minuut van haar tijd af en liep als derde over de finishlijn.

De atleten van de lange adem moesten het pittige rondje van vijf kilometer maar liefst drie keer afleggen en dat is een flinke aanslag op het gestel. Hans Waalder uit Aalten liep een hele constante race, die hij helemaal naar zijn hand zette. Een prachtige eindtijd van 55,53 minuten stond er uiteindelijk achter zijn naam. Björn Demkes toonde ten opzichte van de eerste editie erg veel progressief, want hij was met een eindtijd van 57,27 minuten, maar liefst 2,5 minuut sneller.

Naast de talloze verbeteringen van de tijd ten opzichte van vorige week, was er nog een record te noteren dat het vermelden waard is. Nog nooit eerder was het de heren van de tijdwaarneming gelukt om de eindtijden zo snel online te hebben.

Komende zaterdag zal het klassement verder vorm krijgen en zullen de tientallen vrijwilligers weer hun beste beentje voor gaan zetten om alles in goede banen te leiden. Als de omstandigheden het toelaten, zullen er wederom de nodige records gaan sneuvelen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden