De schoolbinliotheek op IKC UnieK wordt feestelijk geopend. Foto: PR
De schoolbinliotheek op IKC UnieK wordt feestelijk geopend. Foto: PR (Foto: )

Integraal Kindcentrum UnieK opent 'Bibliotheek op school'

AALTEN - Op 1 november opende wethouder Hans te Lindert samen met kinderraadslid en groep 8 leerling Jop Hulzink 'de Bibliotheek op School' op het centrale leerplein van het Integraal Kindcentrum UnieK.

Alle kinderen van IKC UnieK verzamelden zich op het leerplein voor de grote opening. Voorafgaand aan de opening kregen de kinderen de kans om een naam voor de schoolbibliotheek te verzinnen.
De werkgroep Taal/Lezen, die de ontwikkeling van de schoolbibliotheek aanstuurt en bestaat uit een aantal enthousiaste onderwijscollega's, koos vervolgens de mooist naam uit alle inzendingen. Dat was volgens hen: 'BiebYoUnieK'. De naam werd bekendgemaakt en daarmee werd de schoolbibliotheek onder luid applaus geopend. De komst van de schoolbibliotheek biedt de kinderen van IKC UnieK de mogelijkheid om wekelijks boeken te lenen. Een team van enthousiaste ouders ondersteunt ons bij het uitlenen en innemen van de boeken. Zij beheren het uitleensysteem en zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van de schoolbibliotheek. IKC UnieK werkt samen met de bibliotheek Achterhoekse Poort.

Meer berichten