Foto:

Lezers schrijven | Shitzooi

Shitzooi

"Ruimen jullie die drol even op?", vraag ik beleefd.
De tieners kijken me aan met een blik die het midden houdt tussen schuld en verontwaardiging. "Die drol is niet van onze hond, hoor", snauwen ze.
"Goh, dat is gek", zeg ik quasi verbaasd, "ik zag jullie hond poepen en volgens mij zagen jullie dat ook."
Eén van de meiden pakt zuchtend een poepzakje uit haar jaszak. Ze houdt me in de gaten, alsof ze er vandoor wil gaan als ik even niet kijk. Ze heeft pech, want ik doorzie haar tactiek. Tergend langzaam wandel ik verder, zodat ik in beeld blijf totdat de poep in het zakje zit.
Het meisje raapt de drol op, met opgetrokken neus en gestrekte arm. Het is inderdaad geen leuk karweitje. Maar hondenpoep laten liggen is helemáál 'not done'. Iedereen ruimt zijn eigen shit op, zo simpel is het.

Alhoewel… In onze wijk staat een hondenpoepbak, hoek Haartsestraat-Oranjelaan. De bak gaat in december op slot, om te voorkomen dat vuurwerkvandalen een stront-explosie veroorzaken. Helaas werd het neveneffect van die afsluiting vorig jaar pijnlijk duidelijk: diverse hondenbaasjes dropten de poepzakjes op en rondom de afvalbak. Te beroerd om hun afval mee naar huis te nemen.

Ik wist niet wat ik zag. Maar in plaats van me op te winden over asociaal gedrag, heb ik een praktische tip bedacht voor de Aaltense hondenbezitter: zit je favoriete poepbak op slot gedurende de komende decemberdagen? Hang dan een grote plastic tas aan je schutting, je tuinhuis of je balkon. Verzamel de volle poepzakjes in deze tas en breng ze weg als de gemeentelijke poepbak weer beschikbaar is.
Is dit nog steeds te veel moeite? Dan wil ik best overwegen om een plastic tas bij je langs te brengen. Eventueel doe ik er zelfs een handig ophanghaakje bij, als extra service.
Uiteraard vertrek ik pas als de tas netjes op z'n plek hangt. Je snapt 'm al: mocht ik tergend lang blijven plakken, dan ligt dat niet aan mij.


Ida Sluiskes, Aalten

Meer berichten