Jardell Kruidbos is Samet Dag van FC 's-Gravenzande te snel af. Foto: Cor Hinkamp
Jardell Kruidbos is Samet Dag van FC 's-Gravenzande te snel af. Foto: Cor Hinkamp (Foto: )

Moeizame winst AZSV op FC 's-Gravenzande

AALTEN - AZSV heeft een moeizame 3-1 overwinning geboekt op FC 's-Gravenzande. De Aaltenaren konden in de thuiswedstrijd tegen de nummer voorlaatst van de ranglijst in de Hoofdklasse A niet imponeren, maar liepen toch uit op concurrent DUNO D, dat met 1-0 verloor bij Rijsoord. Kars Vierwind nam alle drie treffers voor zijn rekening waarvan twee van de strafschopstip.

Trainer Dave de Jong zag kort voor de wedstrijd Sjoerd te Boekhorst afhaken, die vanwege griep niet kon meedoen. Erwin Nieuwboer nam zijn plek in de basis elf in. FC 's-Gravenzande was niet naar Aalten gekomen om de punten in leveren. De ploeg van trainer Richard Elzinga legde een enorme strijdlust aan de dag en daar had AZSV het bij vlagen bijzonder lastig mee. Ook de enorme lengte in de ploeg was een extra tegenstander voor de Aaltenaren.

AZSV begon goed aan het doel en Kars Vierwind scoorde met een fraai schot van zo'n 25 meter de 1-0. Daarna kwam ook de fusieclub uit 's-Gravenzande meer opzetten. Bij een verre uittrap van doelman Danny Koning reageerde de AZSV-defensie niet alert genoeg. Alli Khaldi was het eerst aan de bal en doelman Jasper te Kolste pakte de bal, maar tikte ook Khaldi aan en scheidsrechter Meilink uit Enter gaf een strafschop en geel voor Te Kolste. Sander Koeleman ging achter de bal staan en zag zijn inzet in eerste instantie gestopt, maar de rebound werd door Koeleman wel achter Jasper te Kolste geschoten, 1-1.

Daarna bleef AZSV het lastig houden tegen de fel spelende bezoekers. Nick van Breugel viel uit door een knietje in het bovenbeen en werd vervangen door Marciano van den Berg. De Didamse invaller stond vier minuten voor de pauze aan de basis van de voorsprong voor AZSV. Hij schoot de bal op goal, die tegen de arm van Gijs Abbas kwam en opnieuw wees Meilink naar de stip. Kars Vierwind schoot onberispelijk raak en AZSV ging met een 2-1 voorsprong rusten, nadat Jasper te Kolste eerst nog een kopbal van Gijs Abbas onschadelijk had gemaakt.

De roodwitten begonnen goed aan het tweede bedrijf. FC 's-Gravenzande probeerde AZSV terug te dringen, maar bij de eerste goede tegenaanval kwam Marciano van den Berg goed door op de rechterflank na een geweldige pass met buitenkant rechts van Kars Vierwind. Van den Berg zette de bal voor op Erwin Nieuwboer, maar Pascal Broch kon net voor Nieuwboer de bal tot hoekschop verwerken. Ook de gasten deden een duit in het zakje door een schot van Ali Khaldi, maar Jasper te Kolste reageerde alert. Een kopbal van Pepijn Lansbergen ging aan de andere kant net naast het doel van Danny Koning. Marciano van den Berg moest later ook geblesseerd uitvallen, nadat hij een schot van Samet Dag van dichtbij tegen zijn hoofd kreeg. Hij moest na de wedstrijd naar de eerste hulp waar een hersenschudding werd geconstateerd. Freek Gesthuizen kwam voor Marciano van den Berg in de ploeg en er ontstond steeds meer ruimte voor de Aaltense voorwaartsen. De bal werd echter te snel en te onnauwkeurig naar voren gespeeld, zodat er weinig goede tegenaanvallen te noteren vielen. Wel was er een vlammend schot van Niek te Veluwe, die door Danny Koning goed weg gestompt werd. De slotfase werd hectisch. Jasper te Kolste raakte geblesseerd bij een poging de bal weg te stompen, maar kon het duel gelukkig toch uitspelen. Hij redde daarna nog goed bij een vrije trap van Patrick Triep en kort daarna tikte hij een kopbal van Dennis van Rijn uit de kruising. Bij een counter van AZSV, ver in blessuretijd, werd Jardell Kruidbos aangetikt door Danny Koning en de doelman werd bestraft met een strafschop en een gele kaart. Kars Vierwind maakte met zijn derde treffer van de middag vanaf elf meter aan alle onzekerheid een eind en schoot de 3-1 in de touwen.

Komende zaterdag kan AZSV voor het eerst in de historie een periodetitel in de wacht slepen in de hoofdklasse. Een punt in de uitwedstrijd tegen Achilles Veen is voldoende om die prijs te bemachtigen. Sportlust'46 en DHSC loeren met drie punten achterstand op een misstap van de Aaltenaren en kunnen dan bij winst en een beter doelsaldo de Aaltenaren aftroeven.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden