Con Spirito tijdens één van de repetities voor het concert. Foto: Frank Vinkenvleugel
Con Spirito tijdens één van de repetities voor het concert. Foto: Frank Vinkenvleugel

Con Spirito op weg naar bijzonder concert

DINXPERLO - Con Spirito gaat een spannende week tegemoet, met de laatste repetities voor het concert van zaterdag, in Het Blauwe Meer in Dinxperlo. Dan wordt een afwisselend programma uitgevoerd, onder leiding van Ben Simmes, en met medewerking van twee solisten: sopraan Irma ten Brinke, countertenor Pieter de Praetere, en van het barokorkest Florilegium Musicum. Ook werken de koren Luscinia en De Ulftse Nachtegalen mee, net als Anita Simmes op vleugel en Jelmer Simmes op viool.

Het is spannend voor Con Spirito omdat zaterdag, tijdens de generale en de eerste en enige repetitie met alle medewerkenden samen, alles op zijn plek moet vallen. Dan zit voor Con Spirito een periode van twee jaar voorbereiding op dit concert er op. De koorleden kijken uit naar het concert, dat naast hedendaagse (pop-)nummer ook religieuze en klassieke muziek omvat. Het meest kijken ze uit naar de finale van hun concert. Dat wordt gevormd door Gloria van Vivaldi, een twaalfdelig koorwerk dat door Ben Simmes bewerkt is voor uitvoering door het mannenkoor, in plaats van zoals oorspronkelijk voor gemengd koor.

Het concert is zaterdag 9 november, aanvang 19.30 uur, in Het Blauwe Meer, De Kolk 6 in Dinxperlo. Kaarten kosten vijftien euro in de voorverkoop via secretaris@conspirito-dinxperlo.nl en bij de VVV Dinxperlo. Aan de zaalkosten ze 17.50 euro.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden