Het nieuwe pand van Iets Anders Makelaars. Foto: PR
Het nieuwe pand van Iets Anders Makelaars. Foto: PR

Op d'n Timp wordt makelaarskantoor

AALTEN - Na jarenlange leegstand krijgt café ‘Op d’n Timp’ (hoek Landstraat/Kerkstraat Aalten) weer een nieuwe invulling. Iets Anders Makelaars heeft het pand gekocht en gaat het verbouwen voor een eigen vestiging. De verwachting is dat medio maart 2020 de verhuizing plaatsvindt. Tijdens de verbouwingsperiode is Iets Anders Makelaars gewoon geopend en bereikbaar.

Meer dan 200 jaar heeft het café een prominente rol gespeeld in het dorpsleven van Aalten. Veel mensen hebben warme herinneringen aan het pand. Eigenaar Kees Ritmeester hierover: ”We ontmoeten veel mensen die er verkering hebben gekregen, er hebben gedanst of met een twinkeling in de ogen vertellen welke leuke ontmoetingen ze er hadden.”

Het aansprekende gemeentelijke monument krijgt een Bourgondische interieurstijl met een moderne Iets Anders-twist. Op de vraag of er, net als in het huidige pand, weer een bar terugkomt antwoord hij: “Jazeker, de uitstraling op de begane grond zal herinneren aan tijden van weleer. Van de serre wordt een gezellige botanische tuin gemaakt. Omdat de begane grondvloer flink is aangetast door houtworm komt er een geïsoleerde betonvloer. Ook wordt het verlaagde plafond weggehaald zodat de oude balkenlaag weer in het zicht komt. We zijn nog met de gemeente in gesprek of we in de bovenlichten glas in lood ramen mogen plaatsen. Samen bekijken we wat we in de plaats gaan stellen van de monumentale kastanjeboom, deze is helaas ziek. Boven worden er vier kantoorruimtes gemaakt met veel glas en een gemoedelijke sfeer."

Ritmeester heeft zin in de verbouw waarbij de oude stijl van het pand en oude elementen in ere worden hersteld. Voor het pand komt in samenspraak met de gemeente een open tuin. Wat er in hun oude pand aan de Hoekstraat komt is momenteel nog niet bekend.

Iedereen die wellicht nog attributen van het café heeft die hij best (tijdelijk) kan missen, kan ze ze brengen bij Iets Anders Makelaars. Het bedrijf geeft ze graag een leuke plek in het pand. Contact opnemen het kantoor kan via 0543-769004.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden