't Centrum viert gouden jubileum

Algemeen

BREDEVOORT - Op zaterdag 23 november viert het jongerencentrum 't Centrum in Bredevoort zijn 50-jarig jubileum.

Voordat 't Centrum in deze vorm ontstond werden er, onder de naam 'Dream Explosion', al de eerste primitieve discoavonden georganiseerd in de schuur van Swijtink. Omdat dit alleen maar 's zomers kon ('s winters moesten de koeien op stal), kregen de jongeren de beschikking over de zolder van 't Centrum. Dit werd beschikbaar gesteld door de Hervormde kerk.
Na een grondige verbouwing met afvalhout en resten verf werd 't Centrum eind 1969 geopend. Dit was misschien al wel de eerste aanzet tot een oecumenische gemeenschap in Bredevoort, want de opening werd gezamenlijk gedaan door de vertegenwoordigers van de drie kerken: dominee Drop, pastoor Metternich en dominee Van Ziel. Dit gebeurde door het sprenkelen van gerstenat in de deuropening.
Vijftig jaar lang zijn er heel veel Bredevoortse jongeren geweest die hier hun vrije vrijdag- en zaterdagavond hebben doorgebracht. Heel veel bestuurs- en barleden later draait 't Centrum nog steeds. Dit heuglijke feit wordt op zaterdag 23 november gevierd met een receptie voor genodigden en belangstellenden. 's Avonds is er een reünie van alle oud bestuurs- en barleden.
De receptie begint om 14.30 uur en wordt gehouden in het Koppelhuis, Markt 3A, in Bredevoort. Natuurlijk kan er 's middags ook een drankje worden gedronken boven in 't Centrum. Mochten er mensen zijn die spreektijd willen, dan kan men dit doorgeven via sannen2000@hotmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant