Overvloed aan spullen bij Dorcas

Algemeen

AALTEN - De laatste tijd wordt er steeds vaker een stortvloed aan artikelen aangeboden bij de afdeling inname van de Dorcaswinkel in Aalten. Natuurlijk is men heel blij met goede bruikbare en verkoopbare zaken die door hun opbrengst een mooi bedrag opleveren voor onze projecten. Maar af en toe wordt het echt wel eens te veel. Voor de vrijwilligers en voor de ruimte die Dorcas ter beschikking heeft.

Al hetgeen wordt aangeboden moet worden uitgezocht en geprijsd voor het in de winkel komt en niet te verkopen zaken moeten worden weggebracht naar de afvalinzamelaars. Als de voorraad zich dan voortdurend verder opstapelt wordt het zelfs de meest gemotiveerde vrijwilliger teveel.

Daarom vraagt het team nog eens met nadruk, om vooral alleen goede en bruikbare artikelen in te leveren. En om begrip te hebben voor het feit dat ook sommige artikelen worden geweigerd. Dorcas doet zijn uiterste best om het bij te benen maar er bestaat een kans dat er ook wel eens een vervelende beslissing moet worden genomen om de de inname een dagdeel of een dag te sluiten omdat alle ruimtes propvol staan en er niet meer verantwoord en veilig kan worden gewerkt.

Iedereen kan daar ook aan bijdragen door geregeld de winkel te bezoeken en iets van zijn gading te kopen. Zo is bijvoorbeeld de kerstafdeling er al weer helemaal klaar voor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant