Maaike Peters en Daan van den Hurk. Foto: PR
Maaike Peters en Daan van den Hurk. Foto: PR

Sint Jorisconcert met cello en piano

Algemeen

BREDEVOORT - Het volgende concert in de serie Sint Jorisconcerten is op zondag 10 november. Dan komen Maaike Peters en Daan van den Hurk naar de kerk aan de Markt 3 in Bredevoort voor een concert op cello en piano. Het begint om 15.00 uur en de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken. Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van 12 euro worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Daan en Maaike beginnen met Gabriel Fauré's Berceuse, opgedragen aan Hélène Depret die Fauré steunde in het begin van zijn carrière. Daarna blijft het in Franse sferen met Debussy's impressionistische Sonate voor cello en piano.
Élégie van Franz Liszt schreef hij als een herinnering aan zijn vriendin gravin Marie Moukhanoff. Het stuk is een klaagzang over het voor hem zo gevoelige verlies: zij overleed op 51-jarige leeftijd. Sergej Prokofiev, diep onder de indruk van het spel van Mstislav Rostropovitsj, droeg zijn Sonate voor cello en piano aan hem op. Sergej Rachmaninov schreef zijn Vocalise, die meestal door een sopraan gezongen wordt op de klank 'ah-'. Later maakte hij arrangementen voor verschillende combinaties van instrumenten, waaronder de combinatie van cello en piano, die op 10 november ten gehore wordt gebracht.

Musici
Daan van den Hurk (1987) is pianist, componist en filmpianist. Hij studeerde vier maal cum laude af: als jazzpianist (BMus in 2010, tijdens welke hij in 2008 de tweede prijs van de Holland Casino Jazz Awards behaalde), klassiek pianist (BMus in 2011 en MMus in 2014) en componist (MMus in 2014) aan Het Utrechts Conservatorium.
Maaike Peters kreeg op twaalfjarige leeftijd haar eerste celloles. Ze vervolgde haar lessen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en later aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze legt zich voornamelijk toe op kamermuziek en muziektheater. Jaarlijks organiseert zij het Huiskamerfestival Utrecht.


sintjorisconcerten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant