AutismeBelevingsCircuit op themabijeenkomst

Algemeen

REGIO - Op dinsdag 19 november van 19.30 tot 21.30 uur houdt VIT-hulp bij mantelzorg de bijeenkomst 'ABC-circuit' in het hoofdkantoor van Estinea, Herenstraat 21 in Aalten. De bijeenkomst is voor alle mantelzorgers uit het werkgebied van VIT en is gratis toegankelijk.

Als naaste van iemand met autisme merkt men vaak dat veel dingen voor hem/haar anders zijn. En dat zaken voor hem/haar anders 'werken'. Er is van alles over te lezen en er valt over te praten, maar het ervaren van bepaalde dingen is nog weer heel wat anders. Tijdens deze avond kan iedereen met behulp van het Autisme Belevings Circuit (ABC-Circuit) juist veel ervaren. Het circuit bestaat uit een aantal doe-opdrachten en werkvormen voor zintuigelijke ervaringen. Daarbij ontdekt men hoe zintuigen je kunnen misleiden, en wat kan en niet kan voor iemand met een autismespectrumstoornis. Deelnemers voelen zelf waarover werd gelezen of wat dikwijls al werd opgemerkt bij de naaste. Het ABC-Circuit brengt iedereen in de gevoelswereld van autisme. Enkele beroepskrachten van Estinea leiden iedere deelnemer deze avond door het circuit, geven achtergrondinformatie en tips en er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

De bijeenkomst wordt gehouden in het hoofdkantoor van Estinea, Herenstraat 21, 7141 DA in Aalten. Inloop vanaf 19.15 uur. Koffie en thee wordt aangeboden.
Aanmelden is nodig omdat er maximaal 18 personen kunnen deelnemen. Dit kan bij VIT-hulp bij mantelzorg, tel. (0544) 82 00 00 of via mail info@vithulpbijmantelzorg.nl, onder vermelding van naam en telefoonnummer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant