Een spelmoment uit de wedstrijd tegen HMC '17. Foto: PR

AD '69 speelt gelijk tegen HMC '17

Algemeen

AALTEN - Voor AD'69 stond er heel wat op het spel. Na twee mindere wedstrijden tegen Etten en FC Bergh, waar tweemaal gelijk werd gespeeld, moest het opdraven in Mariënvelde tegen HMC'17. Dit team stat op de tweede plek in de competitie. AD'69 staat op de derde plek, dus dat maakt deze pot een een topper in de vierde klasse C.

Vanaf het begin toonde AD'69 geen ontzag voor HMC'17, die in een artikel in de Gelderlander nog werd geroemd en tot dusver verrassend voor de dag kwam. AD'69 ging in de eerste minuten de duels aan, maar het was HMC'17 die de eerste kans kreeg. Ook HMC'17 kreeg de eerste bal van AD'69 richting het doel, maar Recep Kaya kreeg hem er niet in. En zo gingen de bal de eerste 25 minuten naar alle kanten en beide teams kregen hun kansen. De ballen gingen er niet in, maar het zelfvertrouwen bij AD'69 nam met de minuut toe. Het spel van AD'69 leidde er zelfs toe dat HMC'17 niet in de gelegenheid kwam om in hun eigen spel te komen. In de 26ste minuut leidde het puike spel van AD'69 tot een kans die over meerdere schijven werd uitgespeeld. Het was Jens Bent die de eerste treffer van de wedstrijd op zijn naam mocht schrijven, door de bal als een streep achter de keeper te jensen. AD'69 speelde nog steeds goed en langs de lijn begon het thuispubliek meer en meer te morren. In het verdere verloop van de eerste helft werd verder niet meer gescoord terwijl de kansen aan beide zijden zich wel voordeden. Het verdedigende werk achterin met Jeroen Scholten, Bram Dekkers, Luuk Heijink, Michiel Ebbers en sluitpost Anthony Ikink gaven HMC'17 weinig kans tot scoren. Met een 0-1 ruststand kon HMC '17 absoluut niet tevreden zijn en kon AD'69 een vurige start van de tweede heft tegemoet zien.

HMC'17 kwam toch anders uit de kleedkamers, het team startte fel en zette direct druk op de Aaltense defensie. AD'69 kreeg het druk en had het zwaar, maar gaf voorlopig niet toe aan aanvallen. In de 47ste minuut kreeg het Aaltense team een schot op de paal. Anthony Ikink was allang verslagen, maar de paal redde de situatie voor AD'69. Ook is de paal een goede vriend van AD'69, dat zal blijken in het verloop van de wedstrijd.
Bij een vrije trap in de 61ste minuut stond keeper Ikink niet goed en zou een kopbal vanuit een scrimmage voor zijn doel nog wel keren, maar de bal had zoveel vaart dat het alsnog door de handen zou glippen en voor de 1-1 gelijk zorgt.

Voor HMC'17 was dit het signaal om het tempo nog verder op te voeren en AD'69 ging het zwaar hebben. Wederom was de paal reddend toen in de 70ste minuut AD'69 bijna zou bezwijken onder de druk van de tegenstander. In de rebound had Jent Bent de 1-2 op zijn slof, maar zijn poging zou net naast gaan. In de laatste 15 minuten kreeg AD'69 wat meer grip op het spel, maar langzaam leek een 1-1 gelijk eindstand terecht te zijn. Toch gingen de twee teams voor de volle drie punten. Twee minuten voor het eind vond er nog een schandalige overtreding op Timo van de Linde plaats. Een speler van HMC'17 zette een tackle in, maar had de pech door te glijden op het zompige veld en hierbij Theo mee te nemen tot ver naast de zijlijn. Theo die geen kant op kon stortte ter aarde en de scheidsrechter kon niets anders dan de tweede gele kaart voor de HMC'17 speler te trekken. Dit keer was het dus rood. AD'69 zou dit voordeel niet verder uitbuiten met een tweede doelpunt en HMC'17 mocht zich rijk rekenen met een punt. Een terechte 1-1 zou na 90 minuten op het scorebord prijken en dat was voor de neutrale toeschouwer niet meer dan terecht. AD'69 speelt volgende week thuis tegen de nieuwe nummer drie, Gendringen en doet dit vanuit een vierde positie in de vierde Klasse C.