Bredevoort wint bij Wolfersveen

Algemeen

BREDEVOORT - Op een frisse zondagmiddag stond voor Bredevoort de uitwedstrijd naar Wolfersveen op het programma. Qua punten stonden de teams dicht bij elkaar, een gelijkwaardig potje werd dus verwacht.

Door blessures en enkele afwezigen zou Bredevoort 1 als team niet genoeg spelers hebben. Gelukkig sloten Jordi Kämink en Dennis van Vreeswijk aan vanuit het tweede en zat B-junior Roel Blekkink voor het eerst bij de wedstrijdselectie. De grensrechter Maarten was ook afwezig, daarom stond oud-grensrechter Arnoud Ebbers weer met de vlag langs de lijn. Het team was erg blij dat deze vier mannen klaarstonden voor Bredevoort 1.

De eerste helft verliep erg slordig. Beide teams voetbalden moeizaam en hadden veel balverlies. In de eerste helft waren de betere kansen voor het thuisteam. De keeper Ruben Anvelink wist deze kansen te verdedigen. Ondanks het spel van Bredevoort wisten ze wel te scoren. Na een goede doorzet van Berend Ebbers zette Rik Tankink via een één-tweetje Ramon ten Have voor de keeper. Ramon schoot verdekt in de korte hoek raak. De kleedkamers werden met een stand van 0-1 bezocht.

De tweede helft van eveneens slordig. Beide teams kregen niet veel grote kansen en de wedstrijd bestond vooral uit het uitvechten van duels. Aan het eind van de wedstrijd maakte Roel Blekkink zijn debuut voor het eerste van Bredevoort. Hij kreeg helaas niet de kans veel te laten zien in de wedstrijd. Toch weet het team dat hij een goede nieuwe aanwinst is, tijdens de trainingen kon hij wel veel laten zien. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de duels harder en gemener van beide kanten. Bredevoort liet zich niet gek maken en trok ondanks een hectische slotfase de overwinning over de streep. Het voetbal was niet best, maar het is wel een uitslag waar het om draait. De drie punten worden meegenomen naar Bredevoort en met deze punten doet het team goede zaken op de ranglijst. Volgende week zondag is Bredevoort 1 vrij.