Organisatoren Kylie de Roode, Jelena Olijslager en Gerard Kolenbrander. Foto: Kristel te Bokkel
Organisatoren Kylie de Roode, Jelena Olijslager en Gerard Kolenbrander. Foto: Kristel te Bokkel

Benefiet Festival Bands, Beef and Beers

Algemeen

Muziek, bier en eten voor het goede doel

Door Kristel te Bokkel

AALTEN – Zaterdag 9 november staat in het teken van Bands, Beef and Beers. Bij de Hofnar kan men terecht voor een complete avond vol muziek, bier en lekker eten, en dat allemaal voor het goede doel.

Bands, beef and beers is een benefietavond waar meer dan vijftig artiesten belangeloos muziek gaan maken met elkaar. Jelena Olijslager, een van de organisatoren en muzikanten, vertelt enthousiast: "Iedereen is welkom. Het is eigenlijk een soort festival waar veel artiesten komen. Er zijn die avond twee podia waarop verschillende bands elkaar afwisselen." Er komen ook grote namen uit de muziekwereld. Zo zal onder andere Electric Blues, de ultieme tribute to Cuby & the Blizzards, komen optreden, maar ook Rosy Pereira (Rosy&Andres, Debbie and Rosy), Jan Willem van Holland (ex-Wild Romance) en Dilana Smith (The Voice of Holland).

Tijdens het festival wordt geld ingezameld voor kinderen en ouderen die in armoede moeten leven of die door eenzaamheid en/of ziekte de deur niet meer uitkunnen. Gerard Kolenbrander, een van de organisatoren vertelt: "Het is eigenlijk jammer dat we dit moeten organiseren, maar het probleem steekt steeds vaker de kop op. We hopen dan ook zo veel mogelijk geld op te halen." Olijslager vult hem aan: "Er zijn altijd mensen die buiten de regels van de overheid vallen, maar soms hebben zij juist wat hulp nodig. Die willen we hiermee helpen." De opbrengst van het benefiet gaat naar het GUV goede doelenfonds en wordt gebruikt voor lokale initiatieven.

Kolenbrander: "We bereiken een breed publiek door de verschillende bands die optreden en ook de locatie is prachtig. Iedereen kent de Hofnar. We heten ook onze oosterburen van harte welkom op onze benefietavond. Het is niet vaak dat er zoveel facetten van muziek samenkomen en zij zijn echte liefhebbers van deze muziek."
Naast de muziek wordt er ook voor vertier en de innerlijke mens gezorgd. Foodtrucks zullen zorgen voor wat eten. Met hulp van veel sponsoren lukt het de organisatoren om het festival op te zetten. Guinness is een van de hoofdsponsors en zal onder andere zorgen voor een prijzenpakket voor diegene die het langs op Bully de mechanische stier kan zitten.

Frank Wensink, eigenaar van de Hofnar, vult het verhaal aan: "Livemuziek wordt steeds meer een niche-markt. Tegenwoordig staan we niet meer voor het podium zoals we er twintig jaar geleden voor stonden. Tijdens het benefietfestival hebben we wel echt weer die livemuziek-beleving. Het wordt een complete avond uit met topmuzikanten."
Bands, beef and beers wordt gehouden op zaterdag 9 november. De zaal gaat open om 18.30 uur en tickets zijn onder andere verkrijgbaar via hofnaraalten.nl.

Lezersactie
Aaltens en Dinxpers Nieuws mogen twee maal twee kaarten weggeven voor Bands, Beef and Beers. Wie daarvoor in aanmerking wil komen, moet antwoord geven op de volgende vraag: Met welk lied deed Dilana Smith auditie bij The Voice of Holland?
Het antwoord kan uitsluitend per e-mail worden ingestuurd naar redactie@aaltensnieuws.nl, uiterlijk op dinsdag 5 november, onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer van de inzender. Prijswinnaars krijgen bericht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant