Ouder-peutergym in het Mama Café

Algemeen

AALTEN - Bij het Mama Café op woensdag 6 november in de Bibliotheek Aalten gaat het over ouder-peutergym. Deze ochtend staat in het teken van de interactie tussen ouder en peuter, waarbij het bewegen van de peuters het hoofddoel is.

Juist voor een kind dat nog maar net kan lopen is het opdoen van veel bewegingservaring belangrijk. Tijdens peutergym krijgen kinderen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen. Vader en opa Arjan Luiten, die al 35 jaar turnleraar is, komt wat meer vertellen over peutergym en deelt daarbij ook ervaringen over zijn eigen (klein)kinderen. Daarna gaat hij actief aan de slag met de aanwezige kinderen en hun ouders.

Natuurlijk is er tijdens deze bijeenkomst ook ruimte voor het stellen van vragen. Wie wat meer wil weten over ouder-peutergym is op woensdag 6 november van 10.00 tot 11.30 uur welkom in de bieb, gezellig samen met haar kindje. Het Mama Café in de bieb aan de Hogestraat 10 is gratis en voor iedereen toegankelijk. Let op: het Mama Café is voortaan iedere eerste woensdag van de maand in de Bibliotheek Aalten. De bijeenkomst bij Speeltuin Robbedoes is vervallen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant