Een scène uit 'Darkest hour'. Foto: PR
Een scène uit 'Darkest hour'. Foto: PR

Filmtheater Schiller vertoont 'Darkest hour'

Algemeen

AALTEN - Filmtheater Schiller vertoont op donderdag 7 november vanaf 20.00 uur de film 'Darkest hour'; entree 7,50 euro.

'Darkest Hour' werpt een blik op het leven van Winston Churchill. Binnen enkele dagen nadat hij de premier van Groot-Brittannië is geworden, staat hij voor een lastige opgave: een vredesverdrag afsluiten met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van een natie. Wanneer de Duitsers bezig zijn West-Europa te bezetten, doet Churchill, ondanks weerstand van zijn eigen partij, een poging de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen.
De historisch nauwkeurig afgeschilderde gebeurtenissen spelen zich af in mei - juni 1940, in het tweede jaar van de Tweede Wereldoorlog, wanneer Winston Churchill aantreedt als premier van een oorlogskabinet en zich begint te bewijzen als de onbuigzame leider van de Britten in de strijd tegen Nazi-Duitsland.
Voor deze indrukwekkende rol kreeg Gary Oldman een Oscar én een Golden Globe voor Beste acteur, tevens werd de film genomineerd voor o.a. een Oscar voor beste film, beste kostuumontwerp, beste grime en beste camerawerk.

Wie verzekerd wil zijn van een zitplaats, koopt van tevoren tijdens de openingstijden van Schiller alvast de tickets.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant