Van links naar rechts Marianne te Linde, Yvonne Schippers, Arjen Kempers en Kees Ritmeester. Foto: Iris Jansen
Van links naar rechts Marianne te Linde, Yvonne Schippers, Arjen Kempers en Kees Ritmeester. Foto: Iris Jansen

Beursvloer bij Auto Kempers

Algemeen

Verenigingen en ondernemers treffen elkaar

Door Iris Jansen

AALTEN - Auto Kempers in Aalten is dit jaar op woensdagavond 13 november vanaf 18.30 uur de gastheer voor de Beursvloer van de Aaltense Uitdaging. Verenigingen en maatschappelijke organisaties uit Aalten, Dinxperlo en de kleine kernen treffen elkaar op de Beursvloer om te 'speeddaten'. Inmiddels is de Beursvloer een begrip geworden binnen de gemeente en zijn er afgelopen jaren al vele mooie matches gemaakt.

Marianne te Linde, manager van de Aaltense Uitdaging, is verheugd dat er weer een bedrijf als gastheer wil optreden. "Eigenlijk snijdt het mes zo aan twee kanten. Het is voor ons belangrijk te weten dat de ondernemers ons een warm hart toedragen. Aan de andere kant is het voor de ondernemers ook een mooie gelegenheid om hun bedrijf tijdens de Beursvloer op een bijzondere wijze onder de aandacht te brengen."
Directeur Arjen Kempers haakt daar meteen op in: "Op die manier kun je elkaar versterken. Vorig jaar heb ik de Beursvloer bij Hoopman in IJzerlo bezocht. Ik was meteen enthousiast. Maatschappelijk ondernemen staat bij ons ook hoog op de agenda. Op de Beursvloer kun je meteen aan de tevreden gezichten zien wanneer er matches gesloten zijn; er heerst een positieve sfeer en dat werkt aanstekelijk. Ook zijn er leuke ontmoetingen tussen mensen die elkaar anders nooit zouden zijn tegengekomen. Voor ons bedrijf geldt dat wij nu ook eens andere mensen over de vloer krijgen, mensen die niet voor een auto komen. En dat vinden we leuk, want we zijn trots op ons bedrijf. Wanneer er dan ook nog mooie dingen gebeuren is het helemaal een succes."

"Dat klopt", beamen Yvonne Schippers van het Achterhoeks Kunstcafé en Kees Ritmeester van Iets Anders Makelaar. Ritmeester: "Op de Beursvloer heb ik kennis gemaakt met het Kunstcafé en daar is een leuke samenwerking uit ontstaan. Ik heb nu een abonnement bij Het Kunstcafé, waardoor wij nu schilderijen kunnen gebruiken die we ophangen om een woning nét dat bijzondere 'Etwas' mee te geven; onze stylisten hebben zo een uitgebreide keuze. Zonder de Beursvloer was ik waarschijnlijk nooit met het Kunstcafé in aanraking gekomen. Een andere spontane match konden we maken met Zorgboerderij ´t Grievink. We hebben de jongens bij ons een gezellige filmavond aangeboden met een hapje en een drankje. Die gasten hadden een geweldige avond en dat gaf ons ook weer voldoening. Een kleine moeite met een prachtig resultaat en misschien vloeit daar ook weer wat uit voort. Dit jaar ben ik benieuwd welke spontane dingen er weer op mij afkomen."

Ook Schippers is enthousiast over de Beursvloer: "Ik heb op de afgelopen Beursvloeren al drie mooie matches kunnen maken; een katheder voor het houden van presentaties, de mooie samenwerking met Iets Anders Makelaars en een mooie deal met Achterhoek Nieuws bv. Het leuke is inderdaad dat je zo heel makkelijk en ongedwongen mensen leert kennen. Er ontstaan spontane gesprekken die weer tot mooie resultaten kunnen leiden; kijken wat je voor elkaar kunt betekenen. Een aantal weken geleden hebben we via de Aaltense Uitdaging twee laptops in ontvangst kunnen nemen. Die zijn afkomstig uit de deal van de Uitdaging met Copiatek, een Haags bedrijf dat IT-apparaten een tweede gebruiksronde geeft; ook weer zo'n mooi initiatief. Ik kan zowel bedrijven als verenigingen van harte aanbevelen om naar de Beursvloer te komen."

Dit jaar wordt er wat meer nadruk gelegd op het netwerken. Te Linde vertelt waarom: "De voorgaande Beursvloeren stonden voornamelijk in het teken van het maken van matches. Het vond ook plaats aan het einde van de middag en misschien was dat ook een wat onhandig tijdstip, zo onder werktijd. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om te starten om 18.30 uur. Dat gebeurt weer op de traditionele wijze door Burgemeester Stapelkamp. Notaris Rensen zet weer de gemaakte afspraken op papier en na afloop zullen de resultaten bekend worden gemaakt. De organisatoren van de Beursvloer hebben er dit jaar voor gekozen om na afloop het netwerken wat officiëler te laten doorlopen. Partycentrum 't Noorden verzorgt de hapjes en Iets Anders Makelaar, Auto Kempers en de Aaltense Uitdaging staan garant voor een drankje. Er komt toch duidelijk meer behoefte aan netwerkmogelijkheden. Vaak zijn die er wel voor ondernemers, maar dit is een gemengd netwerk. Daardoor ontstaan er weer hele andere contacten die niet minder belangrijk zijn. We hopen dan ook dat er nog veel meer bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties op 13 november zullen aansluiten. Opgeven kan via beursvloer@aaltenseuitdaging.nl of op de website van de Aaltense Uitdaging, maar een spontaan bezoek is natuurlijk ook super, al is het alleen maar voor een praatje."


www.aaltenseuitdaging.nl


 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant