Een aantal leden van de organisatie, boven vlnr: Marian Nijman, Hanny Noorman, Anneke Haring. Beneden: Margret Rensink, Zelma van Alstede, Esther Diepenbroek.
Een aantal leden van de organisatie, boven vlnr: Marian Nijman, Hanny Noorman, Anneke Haring. Beneden: Margret Rensink, Zelma van Alstede, Esther Diepenbroek. (Foto: PR)

Meer vrouwen in de politiek in Aalten?!

"Meer vrouwen in de politiek in de gemeente Aalten?!" Dinsdag 26 september van 20.00 tot 22.00 uur is de avond om dit te ontdekken.  

Deze avond, georganiseerd door vrouwen van de lokale politieke partijen, staat in het teken van interesseren, motiveren en activeren. Van de zetels in de gemeenteraden van de Achterhoek en Liemers wordt gemiddeld 28 procent door een vrouw bezet. De gemeente Aalten scoort met 14 procent, 3 vrouwelijke raadsleden, het laagst.

Ook binnen de politieke partijen in de gemeente Aalten zijn vrouwen slecht vertegenwoordigd en is het geen weerspiegeling van de maatschappij. De thema avond is bedoeld om te informeren wat het inhoudt voor vrouwen om politiek actief te zijn. Om te horen hoe vrouwen in de politiek in de gemeente Aalten in de samenleving staan. En om kennis te delen.

Pleidooi
Ervaringen komen van wethouder Ilse Saris en oud-wethouder en raadslid Willie Oort. Joop Wikkerink en Rik van Lochem houden hun pleidooi voor meer vrouwen in de politiek. De huidige vrouwelijke raadsleden en fractievertegenwoordigers vertellen over de dagelijkse praktijk. De avond wordt georganiseerd in de raadzaal van het gemeentehuis in Aalten.

Inloop vanaf 19.30 uur. Uiteraard zijn mannen ook welkom.

Meer berichten