Afbeelding

Dakar droom Bernhard ten Brinke is springlevend

Achterhoek Auto

Met 6 top tien resultaten in zeven etappes, toonde Bernhard ten Brinke opnieuw zijn potentie tijdens de Dakar Rally 2019. Door problemen met de aandrijflijn moest de coureur uit Zeddam opgeven in de achtste etappe opgeven. In 2020 is de Achterhoekse Toyota fabriekscoureur terug. "Mijn doel is nog steeds om de Dakar Rally te winnen."

Het noodlot sloeg toe tijdens de 8e etappe, drie dagen voor de finish. 20 kilometer voor de finish van de special sloeg op een flauwe duin de motor plotseling af. Na contact met het team van Toyota Gazoo Racing en enkele uren wachten in de duinen werd de auto afgesleept naar het bivak. Daar onderzochten de monteurs de auto en velden het definitieve oordeel: doorrijden of repareren is niet mogelijk.  

"Ineens houdt het verhaal op. Autosport blijft een mechanische sport, dat blijkt maar weer eens. Ik baal voor Xavier (zijn Franse navigator, red.), voor mezelf en zeker ook voor het team. Ik had Toyota Gazoo Racing zo graag een top 10 resultaat in het eindklassement geschonken als tweede Toyota-equipe. Gelukkig is het Nasser (Al-Attiyah, teamgenoot, red.) gelukt om Toyota de eerste Dakar-overwinning te bezorgen."

Bernhard ten Brinke kijkt na het dramatische einde van Dakar 2019 alvast verder. In 2020 wil hij samen met Toyota opnieuw voorin meestrijden in de zwaarste rally ter wereld. Nu hij als ondernemer meer vrijheid heeft, werkt Ten Brinke aan een volledig programma in de aanloop naar de Dakar 2020. "Meer wedstrijden rijden betekent meer ritme, meer ervaring en nog meer tijd om als rijder en navigator op elkaar ingespeeld te raken." De Achterhoekse rallyrijder hoopt binnenkort zijn definitieve programma te kunnen presenteren. (BJK)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant