Afbeelding

Britse auto-industrie vreest Brexit

Achterhoek Auto

"We hebben duidelijkheid nodig", stelt Mike Hawes, directeur van de Britse auto-organisatie Society of Motor Manufacturers and Traders, namens de Britse auto-industrie. Nu de Britse premier May is teruggefloten neemt de onzekerheid in de sector toe.

De dreiging van een harde Brexit of een no-deal brengt de verkoop van in Groot-Brittannië gebouwde auto's ernstig in gevaar, zo ook het voortbestaan van de toeleveranciers die deze fabrieken van onderdelen voorzien.

Mike Hawes: "Alle partijen in het parlement moeten samenwerken om een oplossing te vinden. De EU, onze grootste en belangrijkste handelspartner, verlaten zonder deal en zonder overgangsperiode om de klap op te vangen zou de autosector en banen onmiddellijk in gevaar brengen."

BMW en Honda hebben al laten weten dat ze hun fabrieken in Groot-Brittannië rond de Brexit-datum van 29 maart een tijd stilleggen om potentiële problemen te omzeilen. Opel denkt erover om fabrieken in de UK te sluiten en drie toeleveranciers in de UK sluiten de deuren. (BJK)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant