Logo aaltenvooruit.nl


Foto: Jack Monde

Doodstraf na gedwongen bekentenis

Amnesty Aalten\ Oost Gelre voert actie voor Veertien Sjiitische moslimmannen. Zij kregen na een oneerlijk massaproces de doodstraf en kunnen elk moment worden geëxecuteerd. De veertien mannen zouden geweld hebben gebruikt tijdens protesten tegen de discriminatie en onderdrukking van sjiieten in de oostelijke – grotendeels sjiitische – provincie van Saudi-Arabië.

De mannen vertelden de rechter dat ze waren gemarteld om een bekentenis te krijgen. Ze werden geslagen en gedwongen lange tijd rechtop tegen een muur te staan. De bekentenissen werden toegelaten als bewijs in hun rechtszaak. Ook hadden ze niet allemaal toegang tot een advocaat. Zodra de Koning van Saudi-Arabië zijn handtekening zet onder het executievonnis van de veertien mannen kunnen de executies worden uitgevoerd. Hoger beroep is niet meer mogelijk.

Sinds 2013 wordt de doodstraf in Saudi-Arabië steeds vaker toegepast om politieke dissidenten, waaronder Sjiitische moslims, de mond te snoeren. Amnesty Aalten\ Oost Gelre voert actie middels brieven. Zij roepen zij de autoriteiten van Saudi-Arabië oproepen de mannen een eerlijk proces te geven zonder de mogelijkheid dat de doodstraf wordt opgelegd.

Draag uw steentje bij. Met één handtekening kunt u al bijdragen aan een eerlijkere wereld. Zet uw handtekening onder de petitie die ligt in de wereldwinkel en de bibliotheek in Aalten, of wordt schrijfabonnee.

Voor meer informatie over o.a de schrijfacties kunt u contact opnemen met: Amnesty groep Aalten/ Oost Gelre: amnestyaaltenoostgelre@gmail.com

ook op twitter : Amnesty Aalten en facebook: Amnesty Aalten-Oost Gelre

De brievenacties worden mede mogelijk door: ‘Hulshof kantoorspecialisten’

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox