Logo aaltenvooruit.nl


Foto: Han Kastein

Flauwers by Laura: passie en plezier

Moeders en opa sjouwen met lege potten van de winkel naar het magazijn, terwijl pa alle gebeurtenissen vastlegt op de gevoelige plaat. Het eerste weekend van 'Flauwers by Laura' komt succesvol tot een einde. Ondanks een aantal heel vermoeiende dagen spuit het enthousiasme uit de ogen van de 22-jarige Laura Testerink, eigenaresse van de nieuwe bloemenzaak in Aalten.

(door Erwin Wamelink)

Aalten - "Ik ben vanmorgen om 5,00 uur vertrokken naar de veiling in Ede om mijn bloemen op te halen, daar is nu bijna niks meer van over", vertelt de kersverse bloemiste lachend. Op vrijdag 1 september opende Flauwers by Laura zonder poespas haar deuren. 's Avonds was er een borrel voor vrienden en familie maar Laura zocht rond 10 uur haar bed op.

"Het was erg druk de afgelopen twee dagen. Gisteren was ik rond 17.00 uur al bijna door mijn bloemen heen, terwijl de winkel tot 20.00 uur open was." Laura wil al haar klanten evenveel aandacht geven en dat is niet gemakkelijk. "Je wilt het voor iedereen goed doen en ik merk dat dat veel tijd kost. Vandaag en gisteren had ik geen tijd om alvast wat boeketten klaar te maken, zo druk was het." Heidi Rave, de moeder van Laura, bekijkt het allemaal heel nuchter. "Geniet nu maar van die drukte, er komen straks nog genoeg dagen dat je niks te doen hebt."

Veldboeketten
Flauwers by Laura richt zich voornamelijk op veldboeketten en wil zich hiermee onderscheiden van andere bloemisten. Laura gaat een paar keer per week naar een bloemenveiling in Ede of Aalsmeer om zelf haar bloemen uit te zoeken. "Ik wil de mensen verse bloemen aanbieden en als ik ze zelf ga halen kan ik mijn eigen keuzes maken." De steun van haar ouders heeft Laura overtuigd om een eigen zaak te openen. "Ik heb altijd gezegd: Laura, je kunt beter spijt krijgen van iets dat je wel gedaan hebt als van iets dat je niet gedaan hebt." Zegt Bert van Asselt, stiefvader van Laura.

Verkocht
Als kind was Laura al met bloemen bezig, iets dat ze heeft meegekregen van haar overgroot oma. Toch koos ze na de havo niet direct voor een bloemistenopleiding. Via een aantal omzwervingen kwam ze daar later toch terecht en ze was onmiddellijk verkocht.

Ze volgde een opleiding in Wageningen en liep onder andere stage in een 'chique' bloemist in Haarlem. Hier ontdekte ze de schoonheid van het vak. Laura is dolgelukkig met haar nieuwe zaak en wil er vooral van genieten. "Ik hoef geen grote winkel met veel personeel. Ik hoop dit nog heel lang te mogen doen."

facebook.com/flauwersbylaura/

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox