Logo aaltenvooruit.nl


Mathilde Groen van Thils Brocanterie & Lifestyle: "De gemoedelijkheid van de inwoners van Aalten is zeer prettig."
Mathilde Groen van Thils Brocanterie & Lifestyle: "De gemoedelijkheid van de inwoners van Aalten is zeer prettig." (Foto: Han Kastein)

'Ik heb al heel wat Aaltenaren besmet met krijtverfvirus'

Onlangs is Mathilde Groen met Thils Brocanterie & Lifestyle verhuisd van de Damstraat ("We groeiden uit ons jasje") naar de Hogestraat 4 in Aalten. Een behoorlijke ontwikkeling, in aanmerking genomen dat ze 2 jaar geleden thuis begon met 6 stoelen - bedoeld voor eigen gebruik – en een pot krijtverf. "Ik heb al heel wat Aaltenaren besmet met het krijtverfvirus."

(Door Corry Florijn)

Aalten - "Tot nu toe heb ik nog geen bank nodig gehad. Ik doe alles zelf, stap voor stap en ga me niet in de schulden steken. Ik moet de belettering van de auto nog maar even uitstellen. De Hogestraat is een betere locatie voor het assortiment en om bedrijven en particulieren te ontvangen voor workshops. Het gaat snel, vorig seizoen had ik al 600 cursisten."
Op de website is alle informatie te vinden over workshops als het maken van een tuinwijzer of klok, betonstructure of arm-breien. De (rolstoeltoegankelijke) cursussen zijn creatief, verrassend, steeds wisselend en bieden plaats voor maximaal 25 personen. Thils Brocanterie is een echte snuffelwinkel geworden vol met woonaccessoires van onder andere Clayre & Eef en Kolony, gepimpte meubels (ook in opdracht), krijtverf, wax en sjablonen. Alles uit de winkel en meer kan ook online besteld worden.

Wat maakt ondernemen in Aalten speciaal?
"Dat is een stukje gevoel, ik ben een gevoelsmens. De gemoedelijkheid van de inwoners van Aalten is zeer prettig."

Waar kent men je hier nog meer van?
"Nergens van, want ik heb nergens tijd voor. Ik kom zelfs niet aan mijn huishouden toe. Op dit moment werk ik nog 7 dagen per week."

Wat is je grootste ergernis?
"Ik kan slecht tegen achterbaks gedoe, roddelen en nepgedrag. Het leven is al moeilijk zat en dat negatieve gepraat trekt me helemaal naar beneden. Dus daar distantieer ik me van."

Waar ga je graag uit?
Ik ben helemaal weg van swingnights: de hele avond los op muziek uit de jaren 70/80. Zo laad ik de batterij privé en zakelijk weer op."

En vakantie?
Met de kinderen naar Kroatië. Estivant organiseert vakanties voor eenoudergezinnen en dat is zó leuk. Ik hoef niets te bedenken, neem alleen mijn koffer mee en daar staat alles al klaar, 's morgens warme broodjes aan de tent, de kinderen zoeken elkaar op, het is helemaal ónze vakantie."

Wat mis je nog in Aalten?
''Een Italiaanse ijsboer!"

Wat is de beste raad die je ooit kreeg?
''Geloof in jezelf, wees jezelf en waar een wil is, is een weg."

thils.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox