Foto: Guido Pelgrim
Foto: Guido Pelgrim

'We kennen de klant en de auto uit ons hoofd'

Achterhoek Auto

Openheid, gemoedelijkheid en vakkennis zijn sinds 1974 kernwaarden bij Garage Veenhuizen aan de Silvoldseweg 71 in Terborg. Franse merken als Renault, Peugeot en Citroën zijn een lichte specialisatie, maar het team rond de broers Bram en Freek Veenhuizen weten raad met auto's van alle merken en bouwjaren.

De broers namen in 2007 het stokje over van hun ouders Albert en Mieke, die sinds midden jaren '70 in de Achterhoek snel een goede naam opbouwden voor reparatie, onderhoud en kwaliteits-occasions en bijvoorbeeld ook voor schadeherstel, aircoservice en ruitreparatie. 

Freek Veenhuizen bestiert de werkplaats met in totaal vier monteurs, terwijl Bram zich vooral concentreert op het zoeken en verkopen van gebruikte auto's. "Als een klant zijn auto komt brengen voor een APK of onderhoud, dan hoeven we eigenlijk nooit in de computer te kijken. We kennen de klant bij naam, maar ook zijn of haar auto", vertelt Bram Veenhuizen.

De familie Veenhuizen houdt het graag persoonlijk. "We brengen mensen even naar huis als ze de auto hebben gebracht, bellen als de auto weer klaar is, nemen zelf de telefoon op zonder keuzemenu en je kunt bij ons zo de werkplaats inlopen." In het contact zijn ze in Terborg nog tamelijk 'analoog', dat geldt absoluut niet in de werkplaats.

Bij Garage Veenhuizen werken alle monteurs met een eigen Ipad om altijd de juiste technische gegevens bij de hand te hebben. "Wij zijn voorstander van pro-actief onderhoud. Mijn broer Freek besteedt veel aandacht aan onze klanten om duidelijk te maken waarom een reparatie of onderhoud nodig is. Zo rijd je altijd betrouwbaar en bespaar je op termijn geld. Dat geldt ook voor campers en bedrijfswagens trouwens, want die hebben we ook veel in onze werkplaats." 

De voorraad occasions omvat altijd zo'n 15 exemplaren, maar steeds vaker gaat Bram aan de slag met een gerichte zoekopdracht. "Voor zeker 60 procent van onze klanten zoek ik een auto op bestelling. Vroeger riep men altijd: 'Een gebruikte auto kun je niet kiezen.' Nou, dat is niet meer. Heel Nederland en ook bijvoorbeeld Duitsland is onze showroom." 

Kwaliteit is daarbij de eerste voorwaarde voor Garage Veenhuizen, net als bij onderhoud, reparatie en de andere diensten. En dat al 44 jaar lang. (BJK)
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant