Afbeelding

Meer dan een hommage: Peugeot e-Legend Concept

Achterhoek Auto

Nieuwe auto's halen maar zelden de kolommen van Achterhoek Auto. Graag maken we een uitzondering voor een bijzondere creatie van Peugeot. Op de aanstaande Autosalon van Parijs presenteert het merk met de leeuw de e-Legend Concept. Een adembenemende verwijzing naar de 504 coupe van weleer vanwege de prachtige vormgeving en de vooruitstrevende elektrische aandrijflijn.

De oorspronkelijke 504 Coupe werd met de hand geschetst door de vermaarde Italiaanse ontwerper Pininfarina en werd gebouwd van 1969 tot en met 1974. Bijna 50 jaar later is daar de e-Legend Concept. Een niet te missen eerbetoon aan de iconische coupe. De daklijn, het zij-aanzicht, de grille met de vier rechthoekige koplampen, en de golvende voorschermen; Peugeot heeft een zeer geslaagde remake gecreëerd.

Ook binnenin wordt klasse, vintage en de toekomst op een smaakvolle manier gemixt. De zetels – stoel doet afbreuk – verbinden de jaren '70 met het nu, waarbij het azuurblauwe velours de rest doet. 

De passagiers krijgen hun informatie via twee 12 inch displays in de zonnekleppen, 29 inch displays in de deuren en een 49 inch display onder de voorruit. De e-Legend is in staat om autonoom te rijden, daarover verder op meer. Wordt deze modus gekozen, dan trekt het stuur zich terug zodat nog beter zicht in op deze immense display. 

Het hart van elektrische aandrijflijn is een elektromotor van 463 km en 800 Nm, wat de vierwielaangedreven e-Legend een sprint naar 100 km/u in minder dan 4 tellen doet maken en een topsnelheid oplevert van 220 km/u. Een accupakket met 100 kWh zorgt voor een duurzame voeding. Peugeot claimt een actieradius van 600 km (via de WLTP-methode), waarbij het accupakket in 25 minuten weer op te laden is.

De e-Legend kan autonoom rijden in twee standen (soft voor comfort, sharp voor dynamiek) en ook kan de bestuurder zelf sturen. Opnieuw in twee afstellingen: Legend voor comfort en boost voor sportiviteit. Onze voorspelling is dat deze Peugeot rond 2020 te koop zal zijn. (BJK)
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant