Afbeelding

Gepakt met alcohol achter stuur werkt 8 jaar door

Achterhoek Auto

Wie ooit is betrapt met teveel alcohol achter het stuur van een auto of bijvoorbeeld scooter, voelt dit jarenlang in de portemonnee via een veel duurdere autoverzekering. Dit heeft Autoverzekering.nl recent in kaart gebracht.

Rijden onder invloed is een verkeersmisdrijf, waarop een rij-ontzegging en een verplichte deelname aan een dure EMA cursus volgt. Maar ook na deze sancties blijven de gevolgen zichtbaar. Door het verhoogde risicoprofiel is een autoverzekering afsluiten slechts mogelijk bij één verzekeraar: De Vereende, tegen een drie keer zo hoge premie.

Maar ook tot acht jaar na het vergrijp is het verzekeren van een motorvoertuig fors duurder, want ook de grotere verzekeraars als Achmea, Nationale Nederlanden en Ohra berekenen hogere premies na zo'n vergrijp. 

Het niet vermelden van de strafbare feiten bij de acceptatievragen kan leiden tot het ongeldig verklaren van de verzekering. Met alle gevolgen van dien. Overigens kan een veroordeling voor bezit en afsteken van illegaal vuurwerk dezelfde gevolgen hebben. (BJK)
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant