Logo aaltenvooruit.nl


Wanneer je ook komt: je wordt verwelkomd met zingen, juichen en een gladiool bij de Zwarte Cross. Foto: Eveline Zuurbier
Wanneer je ook komt: je wordt verwelkomd met zingen, juichen en een gladiool bij de Zwarte Cross. Foto: Eveline Zuurbier

Zwarte Cross tweede jaar op rij volledig uitverkocht

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross is voor het tweede jaar op rij volledig uitverkocht. De organisatie, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, adviseert iedereen zonder geldige kaart om niet meer naar Lichtenvoorde af te reizen. Vrijdag werden om 20:30 uur de laatste dagkaarten voor de vrijdag verkocht aan de dagkassa. Dit betekent dat net als vorig jaar 220.000 mensen zullen afreizen naar Lichtenvoorde om zich te laven aan muziek en theater op 32 podia, motorcross, stunts en ander spektakel. Veel mensen verlieten vrijdagmiddag het terrein vanwege de regen, maar na de eerste zonnestralen aan het begin van de avond wisten veel bezoekers de weg naar het festivalterrein (weer) te vinden.

Donderdag opende festivaldirectrice Tante Rikie de poorten van de camping. Hier zullen de komende dagen 25.000 bezoekers verblijven. De komende dagen worden de bezoekers met dag- en 3-dagen kaarten verwelkomd. Mits ouders dagkaarten hebben, hebben hun kinderen tot 1,40 meter - zoals altijd - het gehele weekend gratis entree. De sfeer op het terrein is goed en iedereen is in een opperbeste stemming.

Bah, oplichters
Zaterdagmorgen moest de organisatie enkele mensen teleurstellen bij de kassa. Zij hadden een kaart gekocht via Viagogo waar valse kaarten zijn verkocht. De organisatie vindt het ronduit 'walgelijk' en drukt de mensen op het hart, 'hier nooit kaarten te kopen'.

Vaak bu-j te bang!
Vrij vertaald betekent dit zoveel als: 'maak je toch geen zorgen', 'spring eens in het diepe' of 'no guts, no glory!'. 'Vaak bu-j te bang!' is in het Oosten van het land een veelgehoorde reactie op onmatig overwegen. Niemand is ooit beter geworden van over analyseren, dingen kapot relativeren of alsmaar cirkel-redeneren. De Zwarte Cross promoveert dit magische mantra tot de slogan van deze 21ste editie. Vaak bu-j te bang!

Reageer als eerste
Meer berichten