Logo aaltenvooruit.nl


Amnesty in actie op de Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - Komend weekend zal Amnesty weer actievoeren tijdens de Zwarte Cross. Bijna de hele actie vindt plaats op sociale media en draait om één vraag: Wat zou jij als eerste doen als je net vrij komt na jaren onterecht te hebben vastgezeten?

Amnesty maakte hiervoor een filmpje waarin dat aan mensen gevraagd wordt. Gewone mensen op straat, maar ook Tante Rikie, Gijs Jolink en Mark Tuitert geven antwoord. Dat filmpje staat inmiddels op Facebook (te vinden op de Facebookpagina van Amnesty International Nederland) en andere sociale media en iedereen wordt gevraagd er onder te zetten wat zij zouden doen als eerste.

De leukste van die dingen zullen door kunstenaars op een muur worden geschilderd op de Zwarte Cross. Op de Cross maakt Amnesty ook nieuwe filmpjes waarin bezoekers wordt gevraagd wat zij zouden doen. Ze hoopt de mensen op deze manier bewust te maken van het belang van het werk van Amnesty; mensenrechten respecteren is helaas nog steeds niet overal vanzelfsprekend.

Handtekeningenactie
Ook dit jaar voert Amnesty daarom een handtekeningenactie voor een persoon van wie de rechten worden geschonden, in dit geval voor Tep Vanny uit Cambodja. Zij kwam op voor haar rechten en die van haar ouders toen ze onterecht uit hun huis werden gezet. Ze werd geïntimideerd en in elkaar geslagen tijdens demonstraties. Ze werd ook al een keer in de gevangenis gezet. Toen zij vrijkwam hoefde ze niet lang na te denken wat zij ging doen, zij ging meteen weer actie voeren. Nu zit ze weer vast en via de handtekeningenactie vraagt Amnesty bij de autoriteiten om haar vrijlating.

De actie van vorig jaar van Amnesty op de Zwarte Cross had als resultaat dat de man voor wie actie werd gevoerd, Ildar Dadin, die in zijn eentje een protest hield in Rusland, is vrijgelaten.

Reageer als eerste
Meer berichten