Logo aaltenvooruit.nl


Bredevoort trots op vernieuwd Bastion en neemt afscheid van directeur

BREDEVOORT- Er was vrijdagavond 7 juli veel belangstelling voor het open huis van de Daltonbasisschool 't Bastion in Bredevoort en het afscheid van Hans te Lindert.

Het was de laatste werkdag van Hans als directeur van deze school. Na 18 jaar in het onderwijs te hebben gewerkt op deze school, gaat hij 't Bastion verlaten. In 1999 begon hij als leerkracht op deze school en werd hij aangenomen in groep 7. Na enkele jaren gaf hij les aan groep 8. In het schooljaar 2007/2008 werd hij adjunct-directeur. Dit was in de tijd van Frans de Beukelaer, die toen directeur van deze school was. Frans stopte in december 2010 met het directeurschap, hij ging met pensioen. Het werd voor Hans te Lindert een uitdaging om hem op te volgen als directeur.

Hans komt uit Aalten, maar voelde zich zeer verbonden met Bredevoort. Heel belangrijk vond hij het om midden in de samenleving te staan. Er ontstond een prettige samenwerking met bestuur, leerkrachten, ouders en leerlingen. Na zeven jaar directeurschap gaat hij de school verlaten. Hans: "Na 18 jaar wacht er voor mij een nieuwe uitdaging". Afscheid nemen van 't Bastion valt Hans zwaar, maar een nieuwe uitdaging trekt hem buitengewoon.

Vrouwelijke directeur
De school krijgt na de zomervakantie een vrouwelijke directeur. Voor 't Bastion echter geen onbekende. De functie van Hans wordt met ingang van 1 augustus overgenomen door Annemarie Veerbeek. Zij begon net als Hans, na haar opleiding aan de PABO, ook als leerkracht op de school in het stadje. Eerst was ze kleuterjuf aan het Kleuterbastion, dependance aan de Izermanstraat. Vervolgens heeft ze zeven jaar voor groep 5 gestaan en ze mag nu het stokje van Hans over gaan nemen als directeur van ’t Bastion.

Onder één dak
Na de zomervakantie nemen de kinderen van groep 1 en 2 hun intrek op 't Bastion aan de Pater Jan de Vriesstraat. Het basisonderwijs in Bredevoort is dan straks gehuisvest onder één dak. Er is het afgelopen jaar een flinke verbouwing gerealiseerd. Vrijdagavond kon men het resultaat met eigen ogen bekijken. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Namens het college van B&W was wethouder Henk Rijks aanwezig. Hij is als oud-onderwijsman vol lof over de verbouwing van deze basisschool. Alles is vernieuwd, het lijkt een geheel nieuwe school. Oud leerkrachten welke vrijdagavond een kijkje namen, kenden het niet terug. In Bredevoort is men er trots op!

reageer als eerste
Meer berichten