Logo aaltenvooruit.nl


Première speelfilm Daltonschool ’t Warmelinck

De kinderen van groep 7 en 8 van ’t Warmelinck hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan het maken van een film: Een vreemd tussendeurtje. Deze film is gemaakt onder leiding van Hannah Rekveldt en Theo Soontiëns.

De kinderen hebben zelf allerlei ideeën aangedragen voor de film en hiervan is het uiteindelijke script gemaakt door Hannah en Theo. De kinderen hebben hier dus helemaal in meegedacht. Welke rol wil ik zelf, welke rol voor een ander, wat moet er in de film komen et cetera. Ook waren Hannah en Theo op de hoogte van de talenten van de kinderen. Theo heeft op school een proefles gegeven. Hannah en Theo hebben dit hele proces fantastisch begeleid. In juni zijn de opnames van deze film geweest. Het was voor de kinderen een geweldige ervaring om mee te maken wat erbij komt kijken om een film te maken.

Op donderdag 6 juli was dan eindelijk de première van de film. De kinderen zijn met een limousine vervoerd naar ’t Dorpshuus in IJzerlo. Als hoofdrolspelers gingen zij over de rode loper naar binnen om samen met een zaal vol belangstellenden de film te bekijken. Het resultaat is prachtig geworden, echt een mooie speelfilm!

Reageer als eerste
Meer berichten